Николай Дойнов за втори път с приза на името на своя учител Митко Цонев (Обзор)

Димитър Цонев-син връчи барелефа с лика на баща си на Николай Дойнов.

Димитър Цонев бе един от моите учители. С тези думи емблематичното лице на Нова тв Николай Дойнов благодари за наградата на името на покойния си колега, която взе във вторник вечерта. Тогава управителният съвет на фондация “Димитър Цонев” за трети път раздаде призовете си за качествена журналистика.

Дойнов бе отличен за извънредното студио “COVID-19: Заедно срещу пандемията”, което разказа за болестта от първо лице. “Тази награда не е само за мен. Телевизионната журналистика се прави на последно място от водещи. Новините се правят от репортери и оператори, от продуценти и монтажисти и още много хора, които не ги дават по телевизията, но те са толкова важни, колкото и тези, които слагат точката на изречението. Тази награда е за всички онези, които работят с мен всеки ден. Те го заслужават!”, каза водещият минути след като получи приза.

В категорията за тв репортер отличието на името на Димитър Цонев взе съдебно-криминалният репортер на БНТ Тихомир Игнатов за репортажите си от горещи точки, свързани с трафика на бежанци и от сблъсъците по границите. Той и Николай Дойнов получиха плакет барелеф с лика на Димитър Цонев, изработен от Ставри Калинов.

Тихомир Игнатов от БНТ бе отличен за тв репортер.
СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА
Тихомир Игнатов от БНТ бе отличен за тв репортер. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

Не трябва да сме щастливи, за да си помагаме, а трябва да си помагаме, за да сме щастливи. И докато я има волята заедно да променяме, ще го има и щастието, с което да живеем по-добър живот. С тези думи студентката от УНСС Антонина Лозанова завършва краткото видео, с което кандидатства за наградите. Всеки студент по журналистика има право да участва в конкурса, като изпрати едноминутен клип, а темата тази година бе “Волята да промениш”. Младото момиче решава да се включи, като разкаже как от 5 години помага на възрастни хора от забравените села в Северозапада, като за Коледа и Великден им носи храна.

За да стигне мисията ѝ до повече хора, Антонина заснема филма “Северозападни”, а стотици хиляди го гледат в мрежата. Краткото видео за нейните грижи взе първото място в категорията за студенти. Антонина спечели 1500 лв., грамота, едногодишна стипендия в размер на 100 лв. и стаж в медия по избор. На второ място е студентката по журналистика във Великотърновския университет Виктория Памукова, а на трето - Силвия Прибиловска от УНСС.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене