А къде е вашето сърце - край странджанската река Велека

Питомни говеда на водопой на река Велека

Говеда пият вода от река Велека. Устието на тази странджанска река е едно от най-обичаните места в България.

Но освен най-популярната пясъчна коса точно при морето, цялото течение на Велека е изключително красиво и е мястото с най-голямо биоразнообразие у нас, а може би изобщо в Европа. Защото там се срещат видове, характерни за планина, море и река. В рамките на един летен ден може да видите лисица, язовец, водни змии, водни костенурки и единствената европейска боа в естественото им обитание.

Нашата читателка Александрина Петрова, която е решила да се включи в патриотичния проект на “24 часа” “Сърцето ми е тук”, е заснела питомни говеда на водопой в тази странджанска река. Снимката е направена откъм реката и говедата са заснети в пълен анфас, докато пият вода, което е необичайно.

На друго нейно фото се вижда връг Безбог в Пирин. Това е много красиво и сравнително леснодостъпно място от тази невероятна планина.

А на снимката с лодкатаа е уловен най-североизточният ъгъл на България, там, където се пресичат река Дунав и сухопътната граница с Румъния край град Силистра. Заснета е българска рибарска лодка пред тръстиките на нашия бряг. За да се заснеме този кадър, трябва да се излезе от България и да се плава по Дунав в румънската част на реката.

Другата снимка е пак на Дунав - залез край село Ветрен. Пътешественици твърдят, че там залезите са по-красиви от тези на остров Санторини, но са малко известни.

Пращайте ни снимки, видеа, лични истории за местата, които ви правят щастливи, на следните имейли:

[email protected] и

[email protected]. Най-впечатляващото ще публикуваме и на страниците на вестника, и на сайта ни, и във фейсбук страницата на “24 часа”.

Пишете имената си, разкажете защо сърцето ви е на това място.

Връх Безбог
Връх Безбог
Дунав по време на залез край село Ветрен
Дунав по време на залез край село Ветрен
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене