Филип от "Сити" с бели маратонки на изпращането

Филип Кръстев (вляво) със свои приятел на изпращането си в училище

Златното момче на "Славия" завърши училище

Със снежнобяла риза, тесен черен панталон и бели маратонки с червен кант Филип Кръстев, който наскоро подписа договор с "Манчестър Сити", се появява в столичното 88-о училище "Димитър Попниколов" за своето изпращане. По нищо не личи, че скромното момче вече е част от може би най-богатия футболен клуб на света. За разлика от мнозина млади футболисти Филип не е особено активен в социалните мрежи. В профилите му няма снимки със силиконови мацки. Златното момче на "Славия" е публикувал само два кадъра от последния си ден като ученик, на които е със свои приятели.
Явно родителите на Кръстев, както и неговите треньори правят всичко възможно, за да го предпазят от главозамайване след трансфера в "Сити". Медийните изяви на футболиста са ограничени до кратки изявления след мачовете, в които участва. В последния двубой на "белите" именно Филип донесе победата над "Левски" с 2:1. Кръстев бе избран за №1 в този мач.

Талантът на "Славия" (в средата) не прекалява със забавленията
Талантът на "Славия" (в средата) не прекалява със забавленията

"Трансферът ми влияе доста добре - коментира талантът на "белите". - Играя с по-висока амбиция. Надявам се в Европа да покажа голям футбол, не ме е страх от конкуренцията. Ако разкрия своите качества, ще бъда оценен."
Израстването на Филип не е останало незабелязано и от националния селекционер Георги Дерменджиев. Специалистът изгледа от трибуните успеха на "Славия" над "сините". Не е изключено Кръстев да получи повиквателна за баража за Евро 2020 с Унгария, който е насрочен за есента.
Но пред младия футболист тепърва предстои дълъг път, пълен с предизвикателства. Първоначално той ще се обиграва в белгийския "Ломел", който е сателитен клуб на "Манчестър Сити". Ако с изявите си българинът успее да впечатли мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола, нищо чудно съвсем скоро да бъде привикан в Англия.
"Говорих с Фил Робинсън и с Гари Уортингтън от "Сити" - разкрива Кръстев в предаването "Код Спорт". - Проведохме видеовръзка и ми обясниха цялата идея на този проект, за интереса на клуба към мен. На живо още не съм се срещал с никого. Радвам се, че Хосеп Гуардиола ме е харесал и дори се допитал до Христо Стоичков за мен. Имам да извървя много дълъг път, за да стигна до тяхното ниво, но все пак това е моята мечта. Когато разбрах да интереса на "Сити", първо говорих с родителите си. Те страшно много разчитат на мен и през целия живот са ме подкрепяли много за футбола. Аз се запалих много малък. Бях на 3 години, когато с баща ми излизахме навън и играехме. Да, моите родители са големи фенове на спорта. Докато растях и още преди да започна да тренирам в "Славия", с татко постоянно ходехме в квартала и ритахме. Гледам мачовете на "Сити" и най-близка до моя стил на игра е позицията на Кевин де Бройне в средата на терена. За мен той е най-добрият на този пост в света през последните години. Но на този етап трябва първо да мина през белгийския "Ломел".
Като цяло този отбор е нов. Играе във втора дивизия, но ще бъде купен от собствениците на "Манчестър Сити" и от "Сити футбол груп". Този тим е хубав проект, защото главната му цел е такива млади футболисти като мен да се развиват и да се изстрелят нагоре в по-големи отбори. Дай Боже, някой ден да се стигна и до "Манчестър Сити"! - пожелава си Кръстев. Желаем му успех.
Кръстев вкара победния гол срещу "Левски"
Кръстев вкара победния гол срещу "Левски"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене