Сръбски актьор, популярен и в Москва, защити Джокович за “Адриа тур”

Актьорът на трибуните на “Адриа тур”
СНИМКА: ИНСТАГРАМ

Милош Бикович се снима в комедията “Хотел “Елеон” и кримито “Южен вятър”, в който играе и Христо Шопов

Един сръбски актьор бе неотлъчно до тенис звездата Новак Джокович при провеждането на първия по рода си турнир “Адриа тур”. Милош Бикович, който е и най-актуалната звезда в западната ни съседка, гледаше от първите редове тенис двубоите в средата на юни в сръбската столица. Той беше и на партито в популярния белградски клуб “Лафайет” заедно с Джокович, шампиона Доминик Тийм, Александър Зверев, Филип Крайович, Виктор Троицки и Григор Димитров. И според мнозина някои от видеата, които изтекоха в социалните мрежи от купона, са заснети именно от Бикович.

Само няколко дни по-късно българската тенис звезда Григор Димитров съобщи, че е заразен с новия коронавирус, и веригата “Адриа тур” бе прекратена преди края на втория турнир, който се провеждаше в Хърватия.

Хората, които са имали най-пряк досег с участниците в спортното събитие, трябваше да се изследват за COVID-19. Някои обвиниха домакина Джокович в неспазване на противоепидемичните мерки при провеждане на турнира, заради което и неговият приятел Бикович пусна емоционална публикация в инстаграм.

“Преди 10 дни имах честта да бъда гост на турнир, чийто домакин бе Новак Джокович. Исках да подкрепя приятеля си. Той направи всичко това за страната си, за всички любители на тениса. Няколко дни по-късно се оказа, че е с положителен резултат за коронавирус, въпреки че се чувства добре. Всички, които са общували в последните дни с него, трябваше да си направят тест. Резултатът от моя е отрицателен.

Всички искаме животът да се върне към нормалното и всичко да е както преди. Животът трябва да продължи. Но не можете да забравите за отговорността и безопасността, тъй като вирусът все още не ни е напуснал. Запазете добрия си дух и пазете здравето си!”, написа Бикович.

Повече от 170 000 души харесаха публикацията му, като мнозина го подкрепиха с коментари и на сръбски, и на руски. Неслучайно повечето му почитатели му пишат на два езика - Милош е звезда не само на сръбското кино, а и в руското, защото е откритие на самия Никита Михалков.

Милош Бикович в “Хотел “Елеон”
Милош Бикович в “Хотел “Елеон”

Бикович е роден на 13 януари 1988 г. в Белград. Нито един от семейството му не се е занимавал с актьорство - баща му е икономист по професия, а майка му помага на деца със забавено развитие. Родителите му се развеждат, когато Милош е съвсем малък. Баща му заминава да живее и работи в Германия, а грижите по него и батко му Михайло поема майка им.

По-късно брат му става монах и като такъв може да се занимава с екзорсизъм. “Това е главното, към което посяга да прави - да гони дявола”, разказва в свое интервю Бикович.

Когато е на 13-14 г., Милош започва да посещава детска театрална школа. Още преди да навърши 20 г., той има роли в телевизионни сериали и във филми, но сам посочва за големия си дебют участието си в драмата “Монтевидео, Бог те видео”. Тя пренася зрителите в 1930 г. в Белград, когато 11 амбициозни талантливи футболисти успяват да се съберат в отбор, за да участват в първото Световно първенство по футбол, което ще се проведе в далечен Уругвай. Филмът е направен по истинската история на югославския национален отбор, който се класира за първенството в Монтевидео през 1930 г. В него Бикович трябва да пресъздаде обичания нападател Александър Тирнанич. Затова актьорът и колегите му трябва да се научат да играят футбол досущ като професионалисти, като за много от кадрите на терена Бикович обува истинските бутонки на известния сръбски футболист.

Премиерата на лентата е през декември 2010 г. Тя става и сръбското предложение за номинация за “Оскар”. Малко след това носи наградата за най-добър актьор на Бикович от филмовия фестивал в Ниш. Филмът го прави разпознаваем и кариерата му продължава да върви нагоре.

Милош е забелязан и от големите имена в киното - поканен е на кастинг от Никита Михалков. Руският режисьор му дава роля във филма си от 2014 г. “Слънчев удар”. Световната премиера на историческата драма е в Сърбия, а руската е в Крим по решение на самия Михалков.

Бикович в кадър от криминалната драма “Южен вятър”
Бикович в кадър от криминалната драма “Южен вятър”

Междувременно Милош си намира агент в Москва и започва да развива кариерата си и там, не само в Белград.

Бикович изпълнява една от главните роли в хитовия комедиен сериал “Хотел “Елеон”, който е продължение на друга много успешна поредица - “Кухня”.

Снима се във филма “Лед”, както и в руско-американската продукция “Извън границите на реалността”, в която си партнира с Антонио Бандерас.

На 4 ноември 2018 г. лично президентът Владимир Путин му връчва медала “А. С. Пушкин", който се дава на чуждестранни граждани за приноса им в културата и изкуството.

Същата година актьорът е поканен от режисьора Милош Аврамович да изпълни главната роля в криминалната драма “Южен вятър”. В нея има и българско участие - Христо Шопов и Ивайло Захариев. В центъра на филма е героят на Милош - Петар Мараш, който е част от белградска автомобилна мафия. Всичко се обърква, когато Мараш открадва грешната кола и влиза в конфликт с прословут наркокартел. Успехът на филма е толкова голям, че миналата година се снима негово продължение, но вече като тв сериал. В него отново участва талантливият Христо Шопов, както и още един обичан наш актьор - Александър Сано.

Тази година на голям екран излезе нов филм с Бикович - руско-сръбската комедия “Хотел “Белград”. Но заради пандемията от коронавируса тя така и не успя да постигне големи успехи в боксофиса.

В последните месеци цялата киноиндустрия е в застой. Затова и Бикович прекарва голяма част от времето си сред природата, в четене на сценарии или с курса по драматургия, който записва наскоро.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене