Новото момиче на майстора Даниъл Силва

Елитният израелски шпионин Габриел Арон спасява принцеса от Саудитска Арабия

В елитно частно училище в Женева постъпва нова ученичка. Красиво и забулено в мистерия, детето всяка сутрин пристига с конвой, достоен за държавен глава. Носят се слухове, че момичето е дъщеря на богат бизнесмен. Истината е, че баща ѝ е Халид бин Мохамед, принцът на Саудитска Арабия. Когато детето му бива отвлечено, Халид се обръща към единствения човек, на когото може да разчита за спасяването на дъщеря си. "Новото момиче" от Даниъл Силва издава ИК "Хермес".

Габриел Алон, легендарният шеф на израелското разузнаване, е посветил кариерата си на борбата с тероризма и в частност с джихадистите, финансирани от Саудитска Арабия. В Халид бин Мохамед той вижда ценен, макар и необичаен съюзник. Двамата мъже биват въвлечени в тайна война за контрол над Близкия изток, от развоя на която зависи както животът на дъщерята на Халид, така и тронът му.

Даниъл Силва е носител на награди и първи в класацията на автори на бестселъри на “Ню Йорк Таймс”, сред които “Невероятният шпионин”, “Знакът на убиеца”, “Време за убиване”, “Художникът убиец”, “Английският убиец”, “Изповедникът”, “Смърт във Виена”, “Принцът на огъня”, “Пратеникът”, “Агентът”, “Московска афера”, “Предателят”, “Аферата Рембранд”, “Портретът на един шпионин”, “Падналият ангел”, “Английското момиче”, “Крадецът”, “Английският шпионин”, “Черната вдовица”, “Къщата на шпионите”, “Другата жена” и “Новото момиче”.

Той е най-известен с дългогодишната си серия трилъри, в които главен герой е шпионинът и реставратор на произведения на изкуството Габриел Алон. Книгите на Силва получават високи оценки от критиците по цял свят и са преведени на повече от трийсет езика. Т

Живее във Флорида със съпругата си, телевизионната журналистка Джейми Гангъл, и техните близнаци – Лили и Николас. За повече информация посетете сайта на автора www.danielsilvabooks.com.

Още от ИК "Хермес":

Най-новият роман от Неда Антонова с втори тираж в рамките на два месеца! 

"Безмълвие" - книгата за греховната младост на Паисий Хилендарски,  беше публикувана на 19 май, като част от традиционните за ИК „Хермес“ Дни на българската книга и първият тираж вече е изчерпан! Това е поредното успешно заглавие от Неда Антонова, която има повече от двайсет романа зад гърба си, по-голямата част от тях сюжетно свързани със събития от българската история.

За книгата

Петър Баанов, мирското име на Паисий, е висок, рус и синеок младеж, достатъчно образован за своето време. Той е изпълнен с енергия и обладан от амбиция да живее във Виена, да търгува в тамошната кантора на брат си Вълчо, там да се задоми и децата му да не бъдат „робове“...

Но Петър извършва грях – неволно убива момичето, което харесва. И вместо към Виена, животът му поема към монашеската килия при брат му Лаврентий в Хилендар, за да търси опрощение...
Следват десет години, за които и до днес историята и манастирските хроники мълчат. Години на странстване, време на мизерия, смъртни опасности, унижения, разкаяние и любов... Бяла лястовица за простите хора в селата и черна овца сред манастирското братство, проигумен Паисий накрая намира път за спасение на душата си.
Той посвещава остатъка от своя живот, за да даде на българския род памет и история.

Неда Антонова е автор на трилогията „Възкресените“: „Царица Елеонора Българска“, „Неговата любима. Ботев и Венета – баладата на века“, „Съвършената. Преподобна Стойна – неканоничната светица“, както и на романа за Васил Левски „Любовта и смъртта на първия след Бога“.

Нейни книги са преведени на френски, руски, чешки и полски. Неда Антонова е единствената жена, удостоена с литературната награда „Златен меч“. Днес писателката живее и работи в Търговище.

ТОП 10 на Издателска къща „Хермес“
29.06.2020 – 05.07.2020 г.

1. „В дивата пустош“, Джейн Харпър, „Хермес“
2. „ Все още аз“, Джоджо Мойс, "Хермес"
3. "Лято край Брега на светулките", Джени Хейл, "Хермес"
4. „Лечебният код“, Александър Лойд, Бен Джонсън, "Хермес"
5. "Книга за феновете на Били Айлиш", Малкълм Крофт, "Хермес"
6. „Извън контрол“, Сандра Браун, „Хермес“
7. „Малкият принц“, Антоан дьо Сент-Екзюпери, "Хермес"
8. "Лечителят медиум: Помощ за черния дроб", Антъни Уилям, "Хермес"
9. "Тънкото изкуство да не ти пука", Марк Менсън, "Хермес"
10. „Мъжът от Константинопол“, Жозе Родригеш душ Сантуш, „Хермес“

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене