"Всички разкази са за теб" на сцена "Зад театъра"

Поетесата и драматург Мирела Иванова

Илиана Коджабашева, Вяра Табакова и Мирела Иванова са подготвили моноспектаклови прочити и драматизация на разказ от книгата

Две от най-именитите актриси от трупата на Народния театър Илиана Коджабашева и Вяра Табаков заедно с поетесата и драматург Мирела Иванова канят зрителите на вълнуващо литературно-театрално пътешествие в необятния свят на женската душа. Срещата е тази неделя, 12 юли, от 21:30 ч. на откритата сцена „Зад театъра“ (на гърба на централния вход на сградата).

Любопитното е, че Вяра Табакова и Илиана Коджабашева са подготвили своеобразни, моноспектаклови прочити на два от разказите в книгата на Мирела Иванова „Всички разкази са за теб“ – „Сенки“ и „Всички сме някакви герои“ на откритата сцена „Зад театъра“, а в драматизацията на разказа „Двете Ирчета и Марето“ малка артистична роля е отредена и на авторката.

Музиката също ще бъде част от тази специална юлска вечер. Още по-специалното е, че публиката ще може лично да поздрави Илиана Коджабашева за рождения й ден.

„Тези истории са се случили, само хората са други или другаде.“ Това е епиграфът към книгата на Мирела Иванова „Всички разкази са за теб“, в която българските времена се събират като пулсиращо кълбо в слънчевия сплит на героите.

Дон Даньо, комуто всичко е отнето, съумява да дочака сиянието на любовта, макар само от сряда до събота, небесната Моника се завръща като мистична сянка в съдбите на тези, които най-малко я очакват, Едит със зъби и нокти се бори да удържи разпадащото се от задъхано препускане битие, загръщайки го във виолетовото си палто, проф. Ичо обикаля градовете на Европа, за да открие себе си.

Афишът на спектакъла
Афишът на спектакъла
„Разказите на Мирела Иванова казват по един или друг начин: „Това е животът ни, той е болезнено разпънат между страхове, колебания, надежди – но това е той. Разговаряме с родителите си на други, чужди езици, единствено децата ни крепят като паяжинки към стената на дните, любовите ни се раждат с възторг и се разкъсват, нямаме молитва, а само усещане за нея...“ пише Гергина Кръстева в списание „Страница“.

„Какво стори с нас времето, какво сторихме ние със себе си? Защо похабеният Крум с похабената му дарба, с когото, аха, да се размина на „Съборна“, повика миналото и призова сенките? Защо сенките трептят като огнени езици, озаряват ме и ме прогарят? Търи от Валпараисо, Иве от Ещорил, Розе от Айова, защо миналото не си отива, а се връща, и сивият му прах отново тежко полепва по нашето смаляващо се съществуване? Възможно е отдалеч да съзирате отговорите. Защо всички разкази са за теб, небесна Моника, късче познание, жилчица блестящо ламе, непасващо парченце в досадливостта на уморения ни живот?“

Билети за вечерта на 12 юли могат да се закупят на касите и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/vsichki-razkazi-sa-za-teb-mirela-ivanova-vyara-tabakova-i-iliyana-kodzhabasheva/2020-07-12.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене