Ники Илиев като убиеца на Ботев

Ники Илиев преобразен за лентата "Ботев"
СНИМКИ: ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА ФИЛМА

Ники Илиев, който вече успешно натрупа опит като режисьор и продуцент, влезе в съвсем различна роля за нов български филм. Той се върна към актьорството за историческата драма на Максим Генчев “Ботев”. Това ще е разказ за националния герой, поет и революционер, направен не само с екшън сцени, но и с много човещина.

Ники Илиев изпълнява една от най-важните роли във филма - на убиеца на Ботев Джам Бол.

“Исках в неговия

образ да е красиво

и популярно лице,

което публиката свързва с положителни роли. Ники Илиев играе злодея много убедително, извайва го по задълбочен начин. Вкарва много човещина, защото показва личния мотив да извърши убийството”, обяснява Максим Генчев.

Той и колегите му започнаха снимките на “Ботев” в Калофер - родния град на националния ни герой, на 4 юни. “Работихме там няколко дни. След това трябваше да съберем още средства, за да продължим - всичко правя с дарения”, разказа режисьорът.

От Калофер екипът се мести в Мъглиж, където бе от началото на седмицата, за да заснеме екшън сцени с каскади с коне и стрелби. Там отива и Ники Илиев, за да се превъплъти за първи път в Джам Бол. “Това е сериозно актьорско предизвикателство. Интересно ми е да изиграя такъв пресонаж. Всеки човек има сянка, тъмна страна, която може да изкара. Преди да отида на снимки, се опитах да си дам интерпретация на образа. За разлика от другите герои във филма като Христо Ботев, Никола Обретенов и Георги Апостолов, за които е писано и се знае много, Джам Бол е повече художествена измислица”, обясни Ники Илиев.

Отнема му време не само да се подготви за сцените, а и да научи репликите - все пак не само с действията си, но и с думите актьорите трябва да върнат публиката повече от век назад.

Деян Жеков и Неда Спасова като Ботев и любимата му Венета
Деян Жеков и Неда Спасова като Ботев и любимата му Венета

В главната роля - на Христо Ботев, е 25-годишният Деян Жеков.

Генчев го избира

не само заради

физическата прилика

с легендарния революционер, а и заради качествата, които съзира у него. “Той е мое откритие. Притежава много човешки качества. И за първи път виждам у него актьор, у когото няма никаква суета”, разказва режисьорът.

Филмът му ще започне със сцена с Ботев и любимата му Венета - символ на чистата и вярна любов. Кадрите вече са заснети, като в ролята на жената на Ботев е Неда Спасова. Актрисата е позната на зрителите като сестра Кая от сериала “Откраднат живот”.

Друго много разпознаваемо лице от новия филм е актьорът Ники Априлов. Поколения израснаха с него и предаването му “Като лъвовете”. Сега той ще е богатият врачански търговец Младен Скачоков.

В “Ботев” роля има

и Карла Ковачева -

дъщерята на

Димитър

Ковачев - Фънки

Момичето учи в професионална гимназия по дизайн “Елисавета Вазова” със специалност “Интериорен дизайн” и много иска да продължи обучението си след това в НАТФИЗ. Дебютът ѝ в киното е в образа на Маджарката- любима на Георги Апостолов.

За да е последователен и исторически точен сюжетът на “Ботев”, с Максим Генчев работи историкът проф. Пламен Павлов.

Все още не се знае кога ще е премиерата на лентата. “Надявам се филмът да е готов за рождения ден на Ботев - през януари. Но това са само мечти, ще видим какво ще стане”, каза Генчев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене