"Обелки" и "Литекс" на ЦСКА срещу ЦСКА

Феновете подкрепят тима от "Армията"

Феновете на ЦСКА-София готвят специално посрещане на новака в елита ЦСКА 1948. Двата "червени" тима се изправят един срещу друг в исторически мач на стадион "Васил Левски" утре. Домакините от 1948 останаха неприятно изненадани от решението стадионите да се отворят за публика. На техните мачове средната посещаемост е между 20-30 човека, докато огромната част от "червената" публика подкрепя отбора от "Армията". От Сектор "Г" се мобилизират за сериозна подкрепа и жестока атака срещу новака в елита, който опитва неуспешно да се отъждествява с ЦСКА.
"Обелки", "Боклуци", "Предатели", "К*рви на Киро" се очаква да са основните скандирания на феновете към отбора, воден от Красимир Балъков. Легендата също бе обявен за предател, след като пое 1948, а преди това бе част и открито подкрепяше ЦСКА-София. От другата страна малобройната публика на домакините ще отвръща с възгласи "Литекс" сте!". Подготвят се и специални транспаранти срещу благодетеля на 1948 Цветомир Найденов. Преди мача футболистите на тима трябва да вдигнат спечелената шампионска титла във Втора лига, което също ще предизвика бурни освирквания сред публиката.
До вчера следобед от новака в Първа лига не бяха обявили информация за продажбата на билети. На мача се очакват няколко хиляди души, като според разпоредбите на властите в един сектор не могат да се събират повече от 1000 фенове.
Популярните "червени" запалянковци Димитър Ангелов-Дучето и Васил Буранов-Пожарната са сред основателите на ЦСКА 1948, но най-вероятно няма да присъстват на мача. "Лично аз се виждам по-скоро на мач по водна топка, хандбал или волейбол - заяви Дучето пред "България Днес". - Хората, които ходят на мачове на 1948 и в Борисовата градина, са точно толкова цесекари, колкото и другите. Но за разлика от тях ръководителите на двата клуба се държат като нещо друго. Желая успех и на двата отбора, симпатизирам на всички цесекари. Рано или късно всичко ще си дойде на мястото."
От своя страна Пожарната също не иска да влиза в конфронтация с останалите цесекари. Наскоро той напусна сдружението на 1948 заради несъгласие с клубната политика, както и заради факта, че в клуба като пресаташе работи върл фен на "Левски", а през отбора минаха куп бивши "сини" играчи и юноши.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене