"Диамантите не са вечни" - Шърли Беси обяви прощален албум

Отляво надясно: Стинг, Деби Хари, Лейди Гага, Елтън Джон, Шърли Беси и Брус Спрингстийн

Голямата дама на британската музика и изпълнителка на хита "Диамантите са вечни" Шърли Беси оповести прощален албум, с който ще засвидетелства благодарността си към феновете за подкрепата през 70-годишната й кариера, съобщи Контактмюзик.

Осемдесет и три годишната музикална икона не е издавала материал от повече от пет години. Прощалният й албум ще излезе по-късно през годината. За издаването му изпълнителката на хита "Diamonds Are Forever" ("Диамантите са вечни"), известна с мощните си вокали и бляскавите си сценични тоалети, е подписала договор с Дека рекърдс.

Албумът, подробности около който на този етап не се разкриват, ще включва нов материал, както и знакови песни от 70-годишната кариера на Шърли Беси.

"Новият ми албум е честване на 70 години в шоубизнеса. Седем десетилетия музика, през които се радвах на подкрепата на моите фенове. Избраните песни са много лични за мен. Надявам се, че така ще ги почувстват и почитателите ми", споделя Беси.

Шърли Беси, която произхожда от Тайгър Бей в Кардиф, Южен Уелс, започва кариерата си през 50-те години на миналия век. В младежките си години пее по клубове и кръчми. Първият й хит, с който покорява върха на чартовете през 1959 г., ставайки първата уелска певица с подобно постижение, е "As I Love You".

Беси изпълнява заглавните парчета към три филма от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд - "Голдфингър" (1964), "Диамантите са вечни" (1971) и "Муунрейкър" (1979).

Изпълнителката на хита "Big Spender" е издала 70 албума и е продала близо 140 милиона копия от записите си.

Шърли Беси е носителка на редица награди, сред които БРИТ и "Сребърен ключ". През 2000 г. е удостоена със званието дама-командор на Ордена на Британската империя за заслуги към изпълнителските изкуства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене