Изпълнителният директор на Heli Air Георги Спасов: Ще полетим отново!
24 часа онлайн | 13 Август 2020 г. | 41 показвания | 0 коментара

Софийската опера и балет представи свои спектакли на фестивала „Музи на водата“ от 26 юни до 2 август, на сцена на езерото Панчарево. Благодарение на Георги Спасов, изпълнителен директор на Heli Air, който предостави свой терен до езерото за сцена, в близост до водата, зрителите и гостите на столицата се запознаха и докоснаха до изкуството на първия ни оперен и балетен театър като „Рейнско злато“ от Рихард Вагнер, „Лебедово езеро“ от П.И. Чайковски, „Зорба гъркът“ от Микис Теодоракис, „Кармина Бурана“ от Карл Орф и мюзикъла „Мамма mia!“

На 15 август балетът на Софийската опера ще играе на летище София – Север спектакъла „Зорба гъркът“, с който поздравява господин Георги Спасов и летците на Нeli Air.

Георги Спасов: Аз не съм музикант. Нямам и нужния талант. Но по природа ми е дадено любовта към операта и към класическата музика. За фестивала “Музи над водата“ благодаря на маестро Карталов, че даде смисъл на едно прекрасно място, което притежавам на Панчаревското езеро. Този фестивал, любовта на артистите и публиката към това място ме провокира да реализирам проекта там.

Замисълът на този спектакъл под мотото “We will fly again“ възникна при следните обстоятелства. Построихме прекрасен хангар за ремонт на самолети. Чествахме 30 години юбилей на Heli Air с голям спектакъл на Софийската опера и балет, за което издигнахме сцена. Беше жалко да се разруши сцената само за един спектакъл. Осъзнах, че съдбата на артистите и пилотите в обстановката Ковид-19 е подобна. Артистите имат сцена, но не могат да играят, пилотите имат самолети, но не могат да летят.

Този спектакъл е да даде за една вечер сцена на балета и да повдигне духа на колегите в авиацията. “We will fly again“. Всъщност това е последната възможност да има такъв спектакъл на Летище София, защото хангарът от септември ще започне да функционира по предназначение.

На артистите на Софийската опера и балет искам да изкажа голяма благодарност, че ми подариха страхотен спектакъл на 27 юни и ще ни зарадват отново на 15 август. Пожелавам заедно да преодолеем изпитанието, на което сме подложени и да ни радват със страхотните си спектакли. Лично благодаря на маестро Карталов, затова че откри проекта “Музи на водата“.

Сара-Нора Кръстева – художествен ръководител на балета на Софийската опера:  Спектакълът „Зорба гъркът“ ще се реализира с подкрепата на г-н Георги Спасов) и идеята дойде от него,след като успяхме да го впечатлим с това заглавие на езерото в Панчарево. Благодаря му,за гостоприемството и за грижите, които полага за нашия комфорт.

Надявам се, емоционалният заряд на спектакъла, както и на прекрасната балетна трупа на Софийска опера, да плени публиката на това нетрадиционно място. Ще се радвам да ги приветстваме и с други заглавия от репертоара ни , в нашият дом-сцената на Софийска опера и балет.

Изкуството е вид свобода, но в никакъв случай - свободия ( пояснявам, защото като че ли напоследък се бъркат двете понятия). Хората, занимаващи се с балетно изкуство са особено дисциплинирани в живота си. А свободата- тя е вътрешно усещане, свобода на Духа и води към осмисляне на съществуването ни.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В едно от най-прочутите имения в Тоскана, отворено за гости, се произвеждат 8 бели и червени вина и екологично чист зехтин След локдауна заради епидемията от COVID-19, която изпразни световните туристически центрове като Рим, Флоренция и Венеция, туризмът в Италия се пренасочи към по-уединени дестинации в селския туризъм

Ще е първата с резидентска програма за чужди творци Старата топлоцентрала на НДК в Южния парк догодина ще се превърне в дом на свободните артисти. През есента на 2021 г. там ще започне да функционира първият по рода си у нас Център за съвременно изкуство. Преустройството тече по график, стана ясно при проверката на кмета на София Йорданка

86 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. За последното денонощие са направени общо 2 915 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 18 819, от които 4 506 активни. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е

Семейство Батинкови плаваме с ветроходна яхта в Гърция, из ...
С постоянно променящата се технология, въвеждането на нови ...
Всяко реномирано онлайн казино разполага със специални ...
Все повече онлайн казина се стремят да добавят колкото се ...
Хазартната онлайн индустрия може да се похвали с все ...
На датата 18 септември 1970 г. почина Джими Хендрикс (Джони ...
Писателката Джоан К. Роулинг, създала поредицата бестселъри ...
50 години семеен живот празнува музикалното семейство Кина ...
Морето край Царево ври от паламуд, а рибарите се връщат с ...
Китай има над 110 милиона потребители на 5G и до края на ...
Надеждата, вярата и любовта си дадоха среща на сцената на ...
“Не съм празнувал голям рожден ден от 39-ата си годишнина. ...
Днес е официалната му премиера Четирикратният носител на ...
Ако живеехме в “онова време”, днес Руси Чанев щеше да бъде ...
Като изключително съвестен човек, който спазва мерките ...
Спиерингс и Михайлов спазарени, на път са Робърта и ...