Антонио Бандерас се кротна в провинцията с 20 г. по-млада банкерка, бори коронавируса

Антонио Бандерас с 20 години по-младата Никол
СНИМКИ: РОЙТЕРС

На 60 години страстният идалго от Малага загърби купоните, пише сценарии

Педро Алмодовар разправя как преди години на една вечеря Мадона го накарала да попита Антонио Бандерас удрял ли е женa. “Той изсумтя, но физиономията му казваше: “Аз съм испански джентълмен и правя всичко, за което дамата ме помоли”, шегува се прочутият режисьор.

Класическият мачо Бандерас, който на 10 август навърши 60 години, наистина се държи като испански благородник. Десетилетия наред жените по света въздишат по топлите му тъмни очи и изваяното му, макар и дребничко тяло – той е висок само 1,75 м. Но срещу Бандерас няма дела за сексуално насилие, не се слави с безброй любовници и с искове за издръжка на незаконни деца. Има само два брака (и развода) и една дъщеря с втората си съпруга Мелани Грифит.

Сега живее с бивша инвестиционна банкерка от германско-холандски произход – по-младата с 20 години красавица Никол Кимпел.

Двамата кръстосват между остъклената му сглобяема къща в английската провинция Съри и обширния апартамент на последния етаж в старинна сграда в Малага.

“Много се промених. Вече не съм купонджия. Обичам спокойни места, където да разсъждавам и пиша. Сега работя върху няколко сценария”, казва Антонио пред в. “Дейли мирър”. На рождения си ден той съобщи, че е хванал коронавирус и

се чувства

отпаднал, но

ще използва

изолацията

у дома за

четене, писане

и почивка.

А имаше време, когато идеалът на страстния идалго бе да се потопи в шеметния висш артистичен свят, да пробие на сцената, да се върне в родната си Малага “не с празни ръце, а да донеса нещо голямо”.

Мечтата му се сбъдва. Той покорява Холивуд, става най-успешният и световноизвестен испански актьор. Помага му и късметът.

Роден в семейство на гимназиална учителка и полицай, на 19 години Бандерас тръгва за Мадрид с амбицията да се прослави в театъра. Майка му зашива вътрешен джоб в панталоните, за да скрие скромните си средства от крадци.

В столицата не му потръгва. “Бях без работа, отчаян, гладувах. Един приятел - келнер в заведение до Националния театър, всяка вечер ме черпеше със сандвич и бира”. Тогава проработва късметът му.

Ден преди да се върне безславно в Малага, среща на стълбите на театъра далечна позната – дъщеря на известна актриса. Тя го урежда на кастинг и му дават роля в пиеса. И отново късмет – Педро Алмодовар гледа представлението и набитото му око се спира на хубавия младеж, който пее и танцува професионално. Именно

Алмодовар

му дава първия

тласък към

славата,

избирайки го за филма си “Лабиринт от страсти” (1982). Следват още европейски ленти, докато през 1991 г. го забелязва Материалното момиче и го кани за филма “В легло с Мадона”. Дотогава Бандерас не знае дума английски. Но същата година започва кариерата му в Холивуд с водеща роля в музикалната драма “Кралете на мамбото”. Oттогава се е снимал в 112 филма, сред които “Филаделфия” (1993), “Интервю с вампир” (1994), прочутите “Десперадо” (1995) и “Маската на Зоро” (1998). Името му започва да се появява редом с тези на Брад Пит, Том Круз, Том Ханкс, Еди Мърфи. Докато снима “Две са твърде много” (1995),

се залюбва с

магнетичната

холивудска

звезда

Мелани Грифит

и спешно се развежда с първата си съпруга - не особено известната актриса Ана Леса. Веднага се жени за Мелани. Бързането е обяснимо – героинята от “Работещо момиче” е бременна и след 4 месеца ражда дъщеря Стела - първото и единствено негово дете.

Новата му партньорка е 3 години по-възрастна и вече има 3 брака, два от които с Дон Джонсън. Бандерас приема поотрасналите ѝ деца Aлександър и Дакота като свои. 

Бандерас с бившата си съпруга Мелани Грифит.
Бандерас с бившата си съпруга Мелани Грифит.

Бракът издържа почти 20 години. Но щастливите моменти, конфликтите, драмите на това съжителство остават зад зидовете на имението в луксозния квартал на Лос Анджелис “Ханкок парк”, на зимната им резиденция в Аспен, на лятната вила в Марбея и елегантния апартамент край Сентрал парк в Ню Йорк.

Но клюките говорят за

безпаметните

запои на

актрисата, която

съпругът влачи

към дома

oт поредния купон, наркотичните ѝ опиянения, влизането и излизането от клиники за терапии на пристрастяване. През това време не се помни испанският красавец и секссимвол да е проронил и дума срещу неуправляемата си половинка, нито нейни укори срещу него. Само веднъж тя обясни, че “Антонио ме подкрепя, доколкото може. Но когато не си алкохолик или наркоман, а жена ти е такава, е трудно да се справиш”.

През 2014 г. двойката се разделя, а през 2015-а се развежда “поради непреодолими различия”. Но всичко протича цивилизовано, без шумни скандали за пари и взаимни обвинения. Още в началото звездите са се разбрали при раздяла всеки да запази собствеността си, но по-късно променят уговорката да делят всичко, придобито след 2004 г. След развода си разпределят имотите, колите. Тя взема няколко поршета и картина на Пикасо, той – скица на прочутия художник и платно на Диего Ривера.

Бандерас, чието богатство изчисляват на $ 45 млн., приема да

изплати на

Грифит $ 780 000

на вноски по

65 000 месечно

Двамата остават приятели до днес, макар че тя премахва с лазер татуировка на името му от рамото си.

С младата консултантка от инвестиционната банка “Мерил Линч” Никол Кимпел Бандерас се запознава на филмовия фестивал в Кан през 2014 г. Двамата започват да се срещат, но тя не е причината за развода му.

Химията между горещия испанец и хладнокръвната тевтонка се оказва изненадващо силна и днес той изглежда по-влюбен отвсякога. “Мелани е вид шампанско с мехурчета. Никол е сок от пресни плодове, напълно детоксикиращ”, сравни той наскоро двете жени на живота си. Актьорът описва

стройната

блондинка, която

се извисява

над него,

като “дискретна, много спокойна и рационална, която нищо не може да смути”. Сравняват я с жената на Джордж Клуни, която също е с впечатляваща кариера, но в правото. Никол говори 5 езика – немски, холандски, френски, английски и прекрасен испански, докато той още се бори с родния си акцент, с който разваля езика на Шекспир. Заради него тя зарязва обсебващото и стресиращо консултантско поприще и сега развива успешен моден бранд със сестра си близначка Барбара. 

Антонио Бандерас с новата си любов Никол на раздаването на оскарите тази година.
Антонио Бандерас с новата си любов Никол на раздаването на оскарите тази година.

“Това е мъжът на живота ми”, не крие Никол. Двамата са се отдали на романтични вечери, сбирки по семейни празници и Коледи, излети, брънчове, твърдят светските издания.

“Мисля, че с Никол нямаше да се привържем така в друг момент от живота ми, когато огнената натура на Мелани бе опияняваща и бях силно привлечен от нейния свят и начин на живот”, признава Бандерас. Но именно фактът, че Кимпел е надеждна опора, “макар и малко скучна”, му е особено нужен в есента на живота. Антонио се хвали как през 2017 година тя

го спасила от

смърт, като му

дала аспирин,

докато получавал

инфаркт

След като му поставят три стента, холивудският идол започва да преосмисля живота си и да го цени повече. “Дойдох до заключението, че трябва да правя нещата, които искам, а не да умра, докато умувам дали да ги сторя”, разказва той. Плод на новата му философия е собствен театър – страстта на живота му, който откри наскoро в Малага. “Театро дел Сохо” с 900 места поставя пиеси, мюзикъли, организира концерти, дава път на млади испански и чуждестранни актьори. С него Антонио иска да вдигне реномето на Малага като културен център и да пренесе в Европа най-доброто от американската филмова и театрална сцена, обяснява той.

Известен с етиката си в работата и отношенията с колегите, галантният испанец се изявява и като режисьор и продуцент, носител е на наградата “Гоя” и две Европейски филмови награди, номиниран е за “Сатурн”, “Еми”, “Тони”, “Златен глобус”. Има звезда на холивудската алея на славата.

Доскоро в богатата му биография липсваше едно име – “Оскар”. То се появи през януари, макар и като номинация за главна мъжка роля във филма “Болка и слава” на Педро Алмодовар. Макар че дадоха наградата на Хоакин Финикс за “Джокера”, колко щастлив и горд бе Антонио, когато стъпи на червения килим, прегърнат с неотразимата Никол и 24-годишната си дъщеря Стела – красавица, изгряваща в киното. Макар че Бандерас завинаги ще си остане европеец, част от пъпа му все пак е хвърлена в Холивуд.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене