Най-актуалните технологични джаджи, които очакваме тази есен

Всяка година феновете с нетърпение очакват представянето на най-новите технологични джаджи. Какво предстои да видим тази есен?

Безжични слушалки Lenovo Yoga ANC от Sony

Японската компания Sony ще ни очарова с нови безжични слушалки, които ще се присъединят към линията Yoga. Те се наричат Lenovo Yoga ANC и могат да се похвалят с технология за активно потискане на шума.

Новите безжични слушалки за Lenovo Yoga ANC ще бъдат пуснати в продажба тази есен, през месец октомври. Емисионната цена е 149,99 долара. За тази сума купувачът ще има на разположение безжични слушалки в черно, направени в същия стил като предишните модели на Sony. Те са доста леки - тежат едва 214 гр. и изглеждат много стилно.

Слушалките използват хибридна цифрова технология за активно потискане на шума. Според производителя, тя може да намали шума с 30 dB. Вградената батерия осигурява на джаджата 14 часа живот при възпроизвеждане на музика, а за зареждането ѝ през USB Type-C порт са необходими около 3 часа. Lenovo Yoga ANC се свързва с устройства безжично с Bluetooth 5.0, но разполага и с USB връзка. Припомняме, че освен слушалки, Lenovo зарадва феновете си и с нови модели лаптопи Yoga.

Смарт часовник Apple Watch Series 6

За новото попълнение в редиците на последно поколение смарт часовници все още не се знае много – основно, че Apple ще се съсредоточи върху свързаните със здравето функции. Но това не е всичко.

Apple Watch Series 6 най-вероятно ще бъде подобен на Apple Watch Series 5. Според последните данни, няма големи промени в дизайна на Apple Watch Series 6, но е възможно Apple да предложи нови опции за материали и цветове. Припомняме, че миналата година Apple Watch Series 5 имаше специална титанова версия.

Дали линията от неръждаема стомана ще се разшири, или ще се завърне керамиката - ще разберем тепърва.

Измерване на количеството кислород в кръвта

Една от базовите характеристики на тазгодишния Apple Watch се очаква да бъде измерването на количеството кислород в кръвта.

Как ще се случва това? По отношение на нивото на кислород в кръвта, за нормални се приемат стойностите, вариращи между 95% и 100% . Ако тези стойности паднат под 80%, това би могло да увреди сърцето и мозъка, защото увеличава риска от спиране на дишането или сърдечната дейност на човека. Тази функция ще работи подобно на вече съществуващите - с проследяване на сърдечната честота на watchOS. Ако Apple Watch отчете спад нивата на кислород в кръвта под определената норма, потребителят ще получи известие.

Apple разработва и допълнителни възможности за електрокардиограма (ЕКГ) за Apple Watch Series 6. В момента Apple Watch Series 4 и Series 5 не могат да уловят точно ЕКГ със сърдечна честота между 100 и 120 удара в минута. Очаква се една бъдеща актуализация на софтуера и хардуера да успее да разреши този проблем.

Функция проследяване на съня

Проследяването на съня от години е приоритет за Apple Watch и по всичко личи, че през 2020 г. тази функция ще бъде налична. Докато спите, Apple Watch ще проследява качеството на съня ви с помощта на няколко сензора. Данните за качеството на съня ще бъдат налични в приложението Health и новото приложение за сън на Apple Watch.

Живот на батерията

Най-големият въпрос е как Apple ще се справи с проблема с живота на батерията, когато проследява съня на Apple Watch. Според запознати, компанията е разработила функция, която ще напомня на потребителите да зареждат часовниците си предварително, за да може устройството да работи през нощта.

Кога Apple Watch Series 6 ще се появи на пазара?

Очаква се Apple Watch Series 6 да бъде представен през септември, заедно с модела Apple iPhone 2020, но предвид настоящата световна криза с пандемията от COVID-19, датите все още не са уточнени.

Какво ново да очакваме още от Apple тази есен?

През септември 2020 г. компанията планира да представи още 8 нови продукта, освен Apple Watch Series 6:

Apple Card с нови функции

Таблет IPad 8

IPhone 12 смартфон с 5,4-инчов дисплей

Смартфон IPhone 12 Max с 6,1-инчов дисплей

Bluetooth тракер AirTags

Смартфон IPhone 12 Pro с 6,1-инчов дисплей

IPhone 12 Pro Max с 6.7-инчов дисплей

Безжична станция за зареждане AirPower

MateBook X 2020 от Huawei

Huawei вече обяви новото си попълнение сред лаптопите, наречено MateBook X 2020, което сменя едноименния модел от 2017 година.

Huawei MateBook X 2020, подобен на MateBook X Pro, бе представен по-рано през годината, като много от характеристиките на новия модел са заимствани от по-големия му брат. Но има нещо, което го отличава от другите лаптопи - това е първият лаптоп на Windows, който разполага с чувствителен на натиск тъчпад вместо обикновен тракпад.

Оборудването на Huawei MateBook X 2020 включва 13-инчов сензорен LTPS LCD дисплей с разделителна способност от 3000 до 2000 пиксела (3K), съотношение на страните 3:2 и 100% покритие на sRGB. Екранът заема около 90% от предната част на лаптопа. Разполага с процесор Intel Core 10-о поколение с интегрирана графика, окомплектован с 16 GB LPDDR3 RAM и 512GB NVMe SSD.

Корпусът на новия лаптоп е изработен от магнезиево-алуминиева сплав и тежи само около килограм. Размерите му са 284.4x206.7x13.6 mm. За да го направи толкова тънък и лек, производителят използва система за разсейване на топлината без вентилатор.

Чувствителният към натиск тракпад, който Huawei нарича Free Touch, заслужава специално внимание. Той е способен да усеща различни степени на натиск и дори може да даде обратна връзка чрез вибрация.

Ето и още от характеристиките на Huawei MateBook X (2020 г.):

4 броя високоговорители;

2 микрофона;

Прибираща се уеб камера;

Клавиатура с пълно задно осветяване;

Четец за пръстови отпечатъци;

2 usb type-c порта;

3,5 мм жак за слушалки 42 wh с 65w бързо зареждане;

WI-FI 6, Bluetooth 5.0 и NFC поддръжка.

Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене