Молитви пазят вратата на ЦСКА

Бусато сочи към небето след спасената дузпа

Молитви пазят вратата на ЦСКА!

"Червените" сложиха край на прокобата за българския футбол БАТЕ (Борисов) след успех с 2:0 на "Армията" в Лига Европа, а в герой се превърна вратарят Густаво Бусато. Бразилецът хвана трета поредна дузпа от началото на сезона и направи още няколко ключови спасявания срещу отбора от Беларус.
Бусато е изключително набожен и има специални ритуали по време на мачовете. В началото на срещата, на полувремето и при всеки друг удобен случай бразилецът кляка на земята с ръце, изпънати към небето, и отправя своите молитви. След спасената дузпа Бусато също изказа благодарност с жестове към Всевишния.
"Бог е добър през цялото време", заключи бразилецът след успеха на БАТЕ. Вратарят търпеше сериозни критики през последните месеци, но ключовите му спасявания в решаващи моменти бяха в основата на успехите на ЦСКА в последно време. "Червените" продължават да са без загуба от началото на сезона, а в третия предварителен кръг на Лига Европа ги чака повече скромен съперник - Б36 (Торшавн) от Фарьорските острови.
След победата над БАТЕ треньорът на "червените" Стамен Белчев похвали играчите за себераздаването и благодари на феновете за подкрепата. Мачът се игра при закрити врата, но хиляди привърженици се събраха пред видеостена на Лятната естрада в Борисовата градина, която се намира на броени метри от "Армията". След победата над БАТЕ отборът няма никакво време за почивка, тъй като в неделя посреща шампиона "Лудогорец".
"Бяхме добре разузнали БАТЕ - заяви треньорът Белчев. - С добра дисциплина през целия мач успяхме да спечелим. Мога да отлича колектива днес. Беше тежко, имаше и хора с проблеми, но съм доволен от всички. Трябва да сме подготвени, ако искаме да играем сериозни мачове. БАТЕ е добър отбор, но мисля, че днес показахме едно добро лице. През цялото време чувахме феновете, затова им благодаря. Надявам се да продължим напред и да имаме поводи за радост."
Изигралият силен мГуставо Бач срещу беларусите Георги Йомов разкри за интересна стратегия на Белчев за мача - футболистите на "червените" са имали за задача максимално да изнервят съперника. "Очаквахме доста тежък мач, както и стана - каза Йомов. "За наша радост, успяхме да си реализираме положенията и се поздравихме с победата. Усещаше се на терена, че момчетата от БАТЕ бяха доста здрави, но не смятам, че отстъпвахме по нещо. Изпълнихме перфектно указанията на треньора и затова ни се получи толкова добре. Тактиката ни беше, ако може, да изнервим противника и на контраатака да отбележим. Защото аз, Енрике и Али Соу притежаваме скорост."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви

Напишете дума/думи за търсене