Проф. Асен Балтов в живота ни с пандемия доказа, че можем да се справим с добра организация и силна вяра

Проф. Асен Балтов

Един от хората в тази държава, които никого не изключват мобилния си телефон. И това не е, защото е изпълнителен директор и председател на научния съвет на най-натоварената болница в България - “Пирогов”. Потомственият хирург Асен Балтов следва своя житейски принцип - “Медицината лекува болестта, а лекарят лекува пациента” и винаги е готов да помогне. Лично.

Когато пандемията ни връхлетя, беше един от най-търсените с въпроса как ще се спасим. Денонощно. И до днес обаче той недоумява защо част от българите не положиха усилия да разберат силата на опасността и не оцениха направеното от лекарите. А ги атакуваха. Него лично също.

Директорът на “Пирогов” е извървял най-естествения път до своя кабинет - санитар, специализант, началник на отделение...

В една анкета го питат какво никога не би направил за пари. Смеейки се, първо казва, че не би дал и не би взел пари за... секс. След това обаче сериозно довършва отговора така: ...не бих подменил за пари представите си за правилно и неправилно, почтено и непочтено.

От “24 часа” към един от най-ценените членове в лигата “Лекарите, на които вярваме” - да е здрав и да е той!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене