Тадей Погачар: Новият Ланс Армстронг

Погачар получи уважение на цялата колона покрай Триумфалната арка

Само на 21 години, словенецът спечели "Тур дьо Франс"

Шокиращият край на най-популярното колоездачно състезание "Тур дьо Франс" коронова нова суперзвезда. Тайдей Погачар спечели бруталното 3-седмично състезание (3470 км) само на 21 години.
Словенецът изненада големите фаворити, а всички експерти предричат бляскаво бъдеще за младока.
Сравненията с "черната овца" Ланс Армстронг не липсват. Скандалният американец спечели седем пъти Тура, но неговите успехи бяха анулирани заради системна употреба на допинг.
Знайни и незнайни анализатори вече пророкуват задминаване на рекордьорите по най-много победи в Обиколката на Франция - легендите Жак Анкетил, Еди Меркс, Бернар Ино и Мигел Индурайн, които имат по пет успеха в прочутото състезание.
Погачар нанесе своя удар в предпоследния, XX етап. Той разби всички фаворити с индивидуалното бягане по часовник (36,2 км) и взе жълтата фланелка от лидера Примож Роглич (Слвн).
Първоначално Погачар дори не беше слаган в сметките за генералното класиране. Неговата цел беше да помага на италианския ветеран Фабио Ару, определен за лидер в тима на Обединените арабски емирства. Ролите се промениха, след като бившият победител във Вуелтата отпадна от състезанието.
Само година по-рано подобно стечение на обстоятелствата дава възможност на Погачар да демонстрира своя талант. Той беше включен в състава на своя тим за Обиколката на Испания през 2019. Решението беше взето едва през лятото. Мениджърите не искаха първоначално да го хвърлят в голямата игра, за да не прегори.
Лидер на отбора за Вуелтата отново беше Ару, но италианецът не успя да завърши. Погачар получи шанс от шефовете на отбора да атакува и се отблагодарява с неочакваните от никой три етапни победи и трето място в генералното класиране.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене