Сватбената рокля на принцеса Биатрис ще бъде изложена в замъка Уиндзор

Принцеса Биатрис СНИМКА: Ройтерс

Роклята, носена от британската принцеса Биатрис на сватбата й преди два месеца, ще бъде изложена на показ пред публика в четвъртък в замъка Уиндзор, където се състоя скромната й "тайна" брачна церемония, предаде Ройтерс.

Тридесет и двегодишната внучка на кралица Елизабет Втора се омъжи за избраника си Едоардо Мапели Моци през юли на частна церемония в замъка Уиндзор без обичайната пищност, характерна за кралските сватби, посочва БТА.

Двойката възнамеряваше да мине под венчило през май, но беше принудена да промени сватбените си планове поради ограниченията заради коронавирусната пандемия. Принцеса Биатрис и Едоардо Мапели Моци се венчаха на скромна церемония, на която присъстваха близки членове на семействата им, сред които 94-годишната кралица Елизабет Втора, припомня агенцията.

На сватбата си принцеса Биатрис беше с премоделирана рокля от тафта в цвят слонова кост, създадена от дизайнера на кралицата Норман Хартнел, и заета от баба й. Самата Елизабет Втора е носила роклята през 1962 г. за премиерата на филма "Лорънс Арабски".

В замъка Уиндзор ще бъдат изложени и сватбените обувки на принцеса Биатрис, творение на Валентино, както и реплика на сватбения й букет.

Диамантената тиара на кралица Мери, която Елизабет е носила на собствената си сватба през 1947 г., и също беше предоставила назаем на внучка си, няма да бъде показана.

Принцеса Биатрис - по голямата от двете дъщери на принц Андрю и Сара Фъргюсън, е девета поред сред наследниците на британския престол.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене