Карамазов, Вълдобрев, Сапунджиева, Янорова оставят следа на Стената на славата

Отливките са готови, но пандемията попречи на поставянето им на Стената на славата.

Стената на славата пред Театър 199 “Валентин Стойчев” ще бъде продължена с още 4 отливки. В пространството пред “Театъра на стъпките” на 29.9. от 17,30 ч ще бъдат открити паната на актьорите Владимир Карамазов, Мария Сапунджиева, Стефан Вълдобрев и Стефка Янорора.

С това звездните “длани и стъпала” на славата ще станат 55, а отпечатъците - 57, тъй като две са на актьорски двойки. Тази година Стената на актьорската слава има своеобразен юбилей - навършва 25 години, места на нея вече почти няма. Авторските шаржове на актьорите както винаги са на карикатуриста на “24 часа” Ивайло Нинов. Художественото оформление и изработката на паната е на Момчил Симеонов, наследник на инж. Симеон Симеонов - един от създателите на Стената на славата.

Чаталов на сцената
СНИМКИ: ТЕАТЪР “199” И БОРИС УРУМОВ
Чаталов на сцената СНИМКИ: ТЕАТЪР “199” И БОРИС УРУМОВ

Поводът е и първата премиера на настоящия юбилеен 55-и сезон на трупата - “Фернандо Крап ми е написал това писмо” от Танкред Дорст. Постановката е на Иван Урумов, сценография - Мария Диманова, музика - Добрин Векилов-Дони. Участват Иван Радоев, Ели Колева, Стоян Младенов и Любен Чаталов, за когото това е голямо и интересно завръщане на театралната сцена.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене