Софийската опера отваря след коронавируса, обяви 14 спектакъла, билетите - през място

За меломаните най-очакван е спектакълът на “Норма” на 23 октомври.

Въпреки все още неясната заради пандемията от коронавирус обстановка Софийската опера и балет обяви цели 14 спектакъла за октомври и началото на ноември. Билетите се продават през място до напълване на 30% от капацитета на залата, спектаклите ще са без антракт, а вратите на салона ще стоят отворени през цялото време.

Освен дългоочакваната “Норма” на 23 октомври, ще има два спектакъла на “Кармен”, а на 16 - “Мадам Бътерфлай”. Предвиден е също един спектакъл на “Дон Паскуале”, в който ще гостува басът Добромир Момеков от Русенската опера, а откриването ще е на 9 октомври с “Янините девет братя”. В края на октомври и през ноември са предвидени 4 представления на мюзикъла “Клетниците”.

Пълно с дебюти ще е началото на балетния сезон. Той започва на 15 октомври с “Дон Кихот”, като в една от главните роли - Базил, ще видим американския балетист и български зет Джон Абенанти, негова партньорка като Китри ще е Кристина Чочанова, която ще играе тази роля за първи път след раждането на детето си.

Звезден състав е предвиден за спектакъла на “Лебедово езеро” на 17 октомври - Марта Петкова като Одета-Одилия, Никола Хаджитанев като принц Зигфрид и Цецо Иванов като Ротбарт. В пълната си версия - с хор, оркестър и солисти, ще се играе балетът “Кармина Бурана” на 22 октомври. В “Жизел” на 24 ще играе Боряна Петрова, за която това също е първа главна роля след раждане.

Софийската опера има два почти готови спектакъла - “Електра” на Рихард Щраус и балетът “1001 нощи”, но премиерите им ще бъдат обявени по-късно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене