Христо Стоичков: С Унгария ще бъде трудно

Христо Стоичков представи своята марка H8S.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков пожела късмет на националите преди ключовия бараж с Унгария за класиране на европейско първенство. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" е на 8 октомври.

"Всички видяхме, че малко не ни достигна в мачовете с Ейре и Уелс. Не си мислете обаче, че с Унгария ще бъде лесно. Ще видите! Като нямаме качество, какво класиране искаме? Въпреки това всичко е възможно, стига да знаем как да го постигнем. Едно е да се играе приятелски двубой или мач без значение, съвсем друго е, когато се гони резултат и класиране. Тогава има напрежение и е трудно", заяви носителят на "Златната топка" за 1994 година. Бившият голмайстор призна, че не гледа много срещи от родното първенство.

"Дано ЦСКА и "Лудогорец" попаднат в групите на Лига Европа. Това ще е добре за българския футбол. Виждате, че "Базел" допусна домакинска загуба, а "Динамо" (Брест) победи БАТЕ (Борисов). Във футбола всичко е възможно, когато си мотивиран и концентриран. Нe съм бил на мач на ЦСКА, тъй като нямам време. Не гледах и двубоя срещу "Локо" (Пд), защото внучката ми имаше рожден ден тогава", призна Стоичков.

Камата не пожела да говори за предстоящия конгрес на БФС през декември. "Не съм видял нито блок маса, нито съм видял платформа. Когато ги представят, мога да дам мнение. Сега - няма как", коментира легендата. Той показа приятелски чувства към сегашния президент на БФС Михаил Касабов, който го уважи на церемония по представяне на новата марка на Стоичков - H8S.

"Правя всичко за децата, те са нашето бъдеще, те ще вървят по нашия път. Затова решихме да направим тази спортна линия, тя е за всички - знаете, че обичам голф, лов. Решихме да направим колекция от спортна екипировка, логото е нещо специално за мен, защото свързва много неща в моя спортен живот. Номер 8 е специален, затова така го измислихме. Има много спортни неща, за свободно ходене", заяви Стоичков по време на представянето на своята марка. Логото ще стои дори и върху суджук и чипс.

Специално от Испания за събитието пристигна Николас Перес, който е основател на фенклуба на Христо Стоичков в град Саламанка. Ицо подари на госта си миникопие на "Златната топка". Камата не пропусна и темата за любимия си клуб "Барселона".

"Не можете да обвинявате футболисти, които са на терена от повече от 15 години и са печелили толкова неща. Меси говори веднъж, но когато го прави, ги слага на място. Този път те разбраха какво означава да си лидер. Имах възможността да говоря с Лионел преди това. Решението му е изключително правилно, защото той е израснал в "Барселона". Неговото сърце е там. Не го виждам с друга фланелка."

Ицо заедно с основателя на фенклуба му в Саламанка - Николас Перес
Ицо заедно с основателя на фенклуба му в Саламанка - Николас Перес
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене