Олимпийският шампион Петър Лесов: Стане ли въпрос за пари, младите бягат

Олимпийските шампиони на България се събраха заедно

"В днешно време, стане ли въпрос за пари, и губим младите спортисти. Иначе има големи таланти, момчета и момичета, които биха могли да донесат на България още спортна слава." Констатацията е на олимпийския ни шампион по бокс от Москва '80 Петър Лесов.
Майсторът с ръкавиците бе част от тържеството, отбелязало издаването на книгата "България на Олимп". Авторите, журналистите Владимир Памуков и Тодор Шабански, са събрали в уникално четиво историите на всички родни атлети, спечелили титли и медали на най-големия спортен форум.
Сред гостите бяха повечето от тях, около 200 велики спортисти, зарадвани, че се виждат отново в добро здраве и настроение не само заради кризата с Ковид-19, а и защото с времето срещите им са все по-редки.
"Много хубаво е, че всички сме събрани в една книга, да се видим какви сме били някога и да се върнем към спомените. Аз имам у дома и други издания не само за бокса и често си ги разлиствам, за да върна времето, когато бяхме по лагери, когато участвахме на олимпиади", казва големият ни боксьор и треньор. 


Но според думите му днес е доста по-трудно да се изградят големи спортисти. "Забавленията в живота на младите стават все повече и те все по-малко мислят за спорта. А и за да станеш спортист от голям ранг, трябват много труд и търпение. 

Другото нещо е, че когато стане въпрос за пари, и младите не можем да ги задържим. Специално в бокса има таланти, но като станат на 18 години, се захващат с нещо друго", с тъга признава Лесов. 
"Хубаво е да се видим хората, които сме работили за престижа на страната ни. С младите днес въпросът е сложен, защото те бързат, искат, ако може, утре вече да стават шампиони и бързо им омръзва. Но има надежда, виждаме я в някои спортисти и работим, за да ги изградим като хора и състезатели, бъдещи шампиони", коментира и шампионката по гребане Румяна Нейкова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене