Студенти от НСА представиха кърлинг на подова настилка
24 часа | 30 Септември 2020 г. | 78 показвания | 0 коментара

Студентите от специалност кърлинг на Национална Спортна Академия "Васил Левски", начело с водещ преподавател ас. Николай Димитров от катедра Технически и ледени спортове представиха за първи път в България кърлинг на подова настилка – т.нар. "Флоур Кърлинг" (от англ. "Floor Curling").
Уникалното при него е възможността да се практикува на всякъде и по всяко време, но най-вече това че едновременно могат да играят както здрави деца, така и деца с трайни увреждания. Това дава възможност на хората с увреждания да практикуват кърлинг на равно с останалите и за преодоляване на преградата наречена социалната изолация на която са подложени голяма част от хората с увреждания в България.
При представянето на този вид кърлинг беше демонстрирана игра от студентите на НСА "Васил Левски" със свои чуждестранни колеги от 7 университета във Франция, Испания и Португалия.
Събитието е част от "Ерасмус уелкъм уик" (от англ. Erasmus welcome week) за студенти по програма Еразъм +. То стана възможно благодарение на ас. Николай Димитров от катедра "Технически и ледени спортове" и студентите от специалност "Кърлинг". Бяха представени както правилата на този спорт, така и кратка история на неговото развитие в България и по света.
Целта на провежданите инициативи по време на "Ерасмус уелкъм уик" е да приобщава по-бързо и лесно чуждестранните студенти от Програмата в академичната общност на Национална спортна академия.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★★★
Късмет: ★★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Боевете в сепаратисткия регион Нагорни Карабах продължиха във вторник въпреки постигнатото с американско посредничество примирие, като Армения и Азербайджан си размениха обвинения за нарушаване на спирането на огъня, съобщи Асошиейтед прес. Азербайджан обвини Армения, че е нанесла ракетни удари срещу региона на Барда

Докато преди години Бетина Жотева говореше на зрителите като тв водеща в БНТ, сега общува предимно с медиите като председател на Съвета за електронни медии. И не спира да им обяснява колко вредни са фалшивите новини, дори иска закон срещу тях. Днес обаче - на рождения си ден, Жотева ще избяга в планината

За това законът предвижда доживотен затвор. Разследването не се е забавило. За пет месеца и половина положихме огромен труд, казва шефката на Софийската градска прокуратура  Още акценти в интервюто:  ДНК експертиза изключва всякакви съмнения кой е карал автомобила, причинил катастрофата, при която загина Милен Цветков Търсим съдействие от всички

Националната галерия представя големия живописец като любим ...
Прочутият италиански диригент Рикардо Мути днес призова ...
Дигиталните приключения на художничката са в галерия ...
Цветомира Шаренкапова се завръща в националния отбор на ...
Единственият на Балканите „Фестивал на музикалния театър” ...
Тимът на Матей Казийски и Аспарух Аспарухов "Блу волей" ...
Бившата приятелка на Григор Димитров - певицата Никол ...
Музикалният театър ще е домакин на първия у нас и единствен ...
Мексиканските мъници са в чантите на Парис Хилтън и ...
В бяла рокля, с халка и мъжка ръка, галеща наедрялото й ...
Двамата имат наистина шекспирова връзка Повече от две ...
Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. ...
Проф. Борис Велчев ще представи книга на Ива Пушкарова ...
Специалисти от Красноярския научен център на Руската ...
Актрисата Марта Вачкова пусна в мрежата снимки от Дубай. По ...
Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той ...