Пацо Тигъра на вратата срещу "Динамо"

Илиев пази в Европа за последно срещу "Интер"
Снимки: Владимир Стоянов

Пламен Илиев се завръща на вратата на "Лудогорец" в Лига Европа. Стражът ще е титуляр в решителния плейоф за влизане в групите срещу "Динамо" (Брест) днес. "Орлите" гостуват в Беларус, а мачът започва в 21,00 ч.

Това ще е първа среща за Илиев в евротурнирите този сезон. Доскоро той се възстановяваше от тежка травма, получена по време на карантината заради коронавируса. През уикенда се върна на вратата на разградчани при победата над "Берое" с 2:0.
Илиев отново е първи избор на Павел Върба след травмата на колегата му Ренан дос Сантос. Бразилецът е извън игра от около месец и дори не бе картотекиран в УЕФА за плейофа. Другият конкурент на Илиев е Владислав Стоянов. Той пази няколко мача, докато Пламен се оправи.
За огромно съжаление Стоянов отново изпитва болки в коляното. Заради травма в него бившият национал бе извън игра над две години. Върна се в края на миналия сезон, когато в няколко мача дори бе титуляр. Получи повиквателна и за мачовете на националния отбор с Унгария, Финландия и Уелс.
"България Днес" научи, че от известно време Стоянов отново чувства болки в крака при определени ситуации. По време на дербито с ЦСКА-София (2:2) коляното му бе стегнато със специална поддържаща превръзка. Именно затова не се очаква той да започне титуляр в решителния мач с "Динамо" днес.

Стоянов пази със специална превръзка
Стоянов пази със специална превръзка

Треньорът на "Лудогорец" Павел Върба заяви, че гостуването в Беларус е мачът на сезона за "орлите".
"Знаем, че ни чака тежък мач - обяви той. - Разузнахме "Динамо" и те разполагат с добри футболисти. Нашите амбиции са най-високите. Искаме да продължим напред. В тази фаза на елиминации всички отбори са добре подготвени физически. Продължавам да повтарям, че не продължим ли напред, това няма да е добре за клуба. Аз съм за това тук, да влезем в групите и да играем европейски мачове. Чака ни много тежък двубой, ще се опитаме да го спечелим. Това е мачът на сезона за нас."
Изпълнителният директор Ангел Петричев е оптимист и не иска да си мисли, че отборът няма да играе в Лига Европа, а само във вътрешното първенство.
"Очакванията са за труден мач с един корав противник, който е достатъчно амбициран да играе за първи път в историята си в групите на Лига Европа - каза той. - Ще бъде много трудно. Надявам се нашият отбор да е достатъчно готов физически, психически и тактически, за да можем да спечелим мача и да влезем в групите. Това е нашата цел. Този "Лудогорец" ще бъде много силен. Въпросът е след колко време. Не мога да си представя, че можем да играем само събота-събота."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене