Българин на 72 г. и рускиня на 76 сключиха брак в Дом за възрастни край Смолян
Валентин Хаджиев | 01 Октомври 2020 г. | 151 показвания | 0 коментара

Рускиня на 76 години сключи брак със 72-годишния си избраник в Дома за стари хора в смолянското село Фатово. Бракът между Галина Розовская и Васил Василев бе узаконен от кмета на село Полковник Серафимово Христо Мусорлиев. "Постарахме се да има всичко, като всяка сватба- пита, мед, музика, целувки и прегръдки все едно са младежи", коментираха от дома.

Двамата си общуват на руски език. Васил Василев е бивш учител в Художественото училище в Смолян, но е завършил в Санкт Петербург. Бившата му съпруга е била рускиня.

Галина Розовская е бивша съпруга на кандидатът за президент от БСП и известен изкуствовед и културолог, проф. Иван Маразов. Галина идва в България с Маразов през 1968 г. и след 10 години, през 1978 г. се развеждат. Тяхна дъщеря е харизматичната Елена Маразова, която почина през 2016 г. от рак.

След като Елена се разболяла Галина се връща у нас да я гледа. Решили да купят къща във великотърновското село Виноград.

След смъртта на Елена настоящата младоженка получила инсулт.

"Социалните ме питаха дали искам да ида в дом, но в Търново нямаше места и така попаднах в Родопите. Руският ми паспорт го беше загубил кмета на Виноград и тук като дойдох звънях на посланика и ми направиха нов паспорт. Искаха да ме закарат в Русия, но нямам там роднини, нямам никой, аз съм единствена дъщеря на майка ми. Всички починаха", разказва Галина.

Галина е изкуствовед и известна личност на Петербург.

За да пребивава постоянно в България обаче тя трябва да плаща 825 лева годишно и включва застраховка, разрешение и карта за пребиваване. Парите трябва да се плащат в служба "Миграция" на руското посолство.

Миналата година домуващите във Фатово й събраха сумата, тъй като пенсията и е 220 лв., които не покриват разходите й за дома и лични нужди.

"След сключване на брака Галина и Васил ще живеят в обща стая с баня и тоалетна. Заради пандемията външни хора не се допускаха в дома", обясни директорът му Живко Билянов.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Не бива да бъде принизявана ролята на държавния глава. Държавният глава е призвание за цял живот. Президентът Плевнелиев остава за цял живот президент на Република България, а не министър-председател или кмет, или министър. Продължавам да служа на България по много смислени начини." Така коментира президентът Росен Плевнелиев слуховете

62% в София казват, че качеството на живот се е увеличило през последните 5 години Живеещите в София смятат, че животът им се е подобрил с сравнение с преди пет години, сред най-доволните от градския транспорт в Европа са, смятат финансовото си състояние за добро и че лесно могат да си намерят работа

Григор Димитров отпадна на двойки на турнира във Виена. В мач от първия кръг нашият тенисист и Стан Вавринка загубиха 4:6, 6:3, 6:10 (в дългия тайбрек) от Раджив Рам (САЩ) и Джо Солзбъри (Вбр), които са шампиони от откритото на Австралия за този сезон.  Във вторник от 15 часа българско време Димитров ще играе с Карен Хачанов (Рус)

Тази година пандемията имаше много лица. Заговори се дори ...
с къси разкази като рисунки с въглен Статуетка на скулптора ...
РАБОТА Заради инатливото ви намерение да правите покупки ...
РАБОТА През първите дни на седмицата без причина сте ...
РАБОТА В началото на седмицата трудности в общуването, ...
РАБОТА През първите дни на седмицата начинанията няма да ви ...
РАБОТА Късметът ви изневерява и няма как да разчитате на ...
РАБОТА През първите дни на седмицата е нормално да нямате ...
РАБОТА През първите дни на седмицата не вземайте прибързани ...
РАБОТА В началото на седмицата сте разочаровани от хора, на ...
РАБОТА През първите три дни от седмицата на работното място ...
РАБОТА Бъдете внимателни при провеждане на разговори с ...
РАБОТА В петък и почивните дни бъдете самокритични, за да ...
РАБОТА През първите три дни на седмицата новите предложения ...
Ванга умира в деня, в който шефът на БНТ е кръстен Ванга ...
Кръвта на египетската владетелка скара всички. Едни ...