Григор Димитров се класира за третия кръг наРолан Гарос

Григор Димитров се класира за третия кръг на Ролан Гарос. В приключилия преди минути мач от втория кръг българинът победи словака Андрей Мартин с 6:4, 7:6(5), 6:1 за малко повече от два часа.

Димитров спечели първия сет с един пробив за 4:3, а във втория трябваше да наваксва изоставане след епизодичен срив (1:4), но се справи по най-добрия начин и използва възможностите си в тайбрека. Сетболът му в края на “дългия гейм” бе реализиран по зрелищен начин с размяна на волета край мрежата, а в третата част на двубоя вече съпротивителните сили на Мартин не стигнаха за нищо особено.

Гришо заби четири аса и направи две двойни грешки при 72% успеваемост на първия сервис, както и 66% на втори. Той реализира 29 уинъра и направи 37 непредизвикани грешки (18 и 49 за съперника му). В следващия кръг българинът ще срещне Денис Шаповалов или Роберто Карбайес Баена.

“Много грешки в самото начало, обстановката беше много тежка с много вятър. Играхме на половин корт, нямахме време да се подготвим и трябваше да намеря начин да опитвам други неща по време на мача. Сменях кордажите по време на мача и така се събраха много фактори през днешния ден. Но се радвам, че успях да се върна във втория сет.

В момента трябва да се реагира бързо в тази ситуация. Днес бях една крачка напред в това отношение, но атмосферата днес се сменяше бързо - слънце, вятър, облаци… Надявам се следващите дни да е по-добре, нямам предпочитания за следващ съперник. Който и да е - няма значение.

В предишни години имах също своите шансове, но не успявах да преодолея третия кръг. Сега естествено, че имам стимул и се надявам този път да се получи”, коментира Григор пред БНТ 3.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене