Чалгата превзе и сериалите (ВИДЕО)

Малка е сцената за големия талант на фолкизпълнителите. Част от родните артисти от кръшния жанр не се ограничават само с микрофона, но и търсят реализация в телевизията.
През последните седмици Криско е част от състава на сериала "Ол инклузив". И макар да е рапър, мнозина го определят повече към попфолка, най-вече заради дуетите си със Слави Трифонов и Галена. Други родни фолкизпълнители също дебютираха напоследък на малкия екран.
Не с една, а с цели две роли в родни сериали може да се похвали Преслава.
Първо тя се появи за кратко в "Столичани в повече", където изигра себе си - известната певица, която е поканена да пее на предизборната кампания на кмета Чаканов (б.а. - героя на Любо Нейков).

Преслава пя на предизборен концерт на Любо Нейков
Преслава пя на предизборен концерт на Любо Нейков

"За първи път снимам кино и се надявам да се представя добре. Мисля, че имам някакви заложби покрай моята професия - ние също снимаме клипове и трябва да сме много артистични и може би вече седма-осма година би трябвало да влизам в роля и да успея и тук", заяви тогава Преслава.
И явно се е справила добре, защото получи втора покана - за сериала "Връзки" с Михаил Билалов и Лилия Маравиля.
Изпълнителката влезе в ролята на отракана съседка, чието основно забавление е да вбесява Маравиля и да изкушава Билалов. Той от своя страна прави всичко възможно, за да скрие от всички аферата си със сексоложката Ясмина, която го играе фаталната жена в живота му. Оплетена история, но и този път отзивите за играта на Преслава бяха положителни.
В "Столичани в повече" роля имаше и Андреа. Бившата на Кубрат Пулев се превъплъти във водеща на четворна сватбена церемония. Чалгарката бракосъчетава част от семейство Чеканови, баба Марийка и Фридрих, а също Радко и бежанката Зухра. От другата страна са Спас Лютов и Йовка, Гришата пък взима за негова съпруга Гретхен. Андреа не се появи тогава за първи път на сцената като актриса.

Бившата на Кобрата в "Столичани в повече"
Бившата на Кобрата в "Столичани в повече"

Експоловинката на Кобрата участва и в "Мисия Лондон", където играе ролята на руски наемен убиец, макар и за няколко секунди.

Андреа блесна за секунди в "Мисия Лондон"
Андреа блесна за секунди в "Мисия Лондон"

Милко Калайджиев изненадващо се появи в епизод на "Етажна собственост". Мустакатият певец се набърка в заплетените случки на съседите в панелния блок. "Снимах само два дубъла. Аз съм актьор по призвание", обясни преди години изпълнителят.

Милко се счита за актьор по призвание
Милко се счита за актьор по призвание

Камелия също се пробва в актьорската игра и също изигра себе си. В сериала "Скъпи наследници" тя изненада местните хора в селото по време на благотворителен мач. Най-зрелищна определено беше появата й - на каруца, теглена от кон.

Камелия се повози на каручка
Камелия се повози на каручка

"Участието ми в "Скъпи наследници" беше много емоционално изживяване. Беше много хубаво и да се докосна до актьорите, до естествения декор на сериала, който е толкова натурален. Но е и нещо, което съм изживяла преди много години. Припомних си времената, когато пях на една сватба, която се оказа, че е на стадион, а аз съм звездата на тържеството. Оказа се, че ще пея на едно ремарке, поставено в средата на стадиона, а на него постлан килим... По едно време започнаха да ме разхождат като мечка на синджир да ме видят роднините. Даваха ми пари - кой 2, кой 5 лева", припомни си Камелия.
В "Скъпи наследници" се появи и колежката й Анелия, като и за нея това беше дебют. Тя изигра внучката на баба Сашка - Елена, която внесе смут сред жителите на Бели Вит с неочакваната си визита. Изпълнителката сподели още, че не е имала никакви претенции откъм реплики и дадената й роля, както и, че иска да се снима в още продукции.

Анелия дебютира с роля в "Скъпи наследници"
Анелия дебютира с роля в "Скъпи наследници"

Емануела също може да се похвали с интересна роля - тя участва в комедийния сериал "Къде е батко?", който се правеше от Слави Трифонов и екипа му. Продукцията беше своеобразно продължение на скечовете на Краси Радков.

Емануела стана Бубето в "Къде е батко?"
Емануела стана Бубето в "Къде е батко?"

Една от главните роли беше поверена именно на Емануела. Изпълнителката е момиче, работещо в хотел, което мечтае да стане фолкпевица. Викат й Бубето. В сериала участваха още Нона Йотова, Николай Урумов и Виктор Калев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене