Борецът Иво Ангелов: Дано световното първенство се състои

Ангелов тренира в Тетевен с останалите национали

Световният и европейски по борба Иво Ангелов се надява шампионатът на планетата в Сърбия да се състои предвид новите мерки срещу коронавируса в цяла Европа. Надпреварата е планирана между 12 и 20 декември в Белград (Сър). Състезанието ще бъде и олимпийска квалификация.
"Дано се запази състезанието. Все повече страни казват как няма да участват - сподели за читателите на "България Днес" 36-годишният перничанин. - Ние се готвим. Ако бъде отменено, тогава ще гоним квалификация за Токио през март."
Ангелов показа забележителна форма на държания шампионат през уикенда. Той не даде нито точка на своите съперници.
"Не съм броил държавните титли, защото за мен това не е най-важното признание - добави Иво Ангелов. - Ще броя олимпийския медал. Това ми беше първото състезание от февруари. Не само за мен, но и за целия отбор."
Феновете очакваха с огромен интерес сблъсъка между капитана на националния отбор и младата надежда Едмон Назарян. Синът на Армен Назарян трябваше да се качи от долната категория, но поради здравословен проблем се оттегли от надпреварата.
"Чаках да направим мач с него. Еди е много добро момче. Щеше да стане интересна схватка - прогнозира най-опитният български борец. - Има атрактивен стил като баща си. За в бъдеще ще имаме доста битки. Да се надяваме, че заедно, ръка за ръка, ще си помагаме за квалификациите
Има огромен потенциал. На 18 е. Бъдещето е пред него. Влага се на 100% в тренировъчния процес. Ще ни зарадва с много златни медали."
През последните години Иво Ангелов имаше доста проблеми с травми, но в момента отново изглежда в топформа.
"Когато започнеш тренировки след по-дълга почивка, още повече те болят стари контузии. Не знам да има професионален спортист без травми. Но стискаме зъби и забравяме", добавя борецът.
Иво Ангелов продължава тренировките на базата в Тетевен. Там е и сръбският национален отбор.



ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене