Китай избра 18 резервни астронавта за космическата си програма

Снимка Радио Китай

Китайската програма за пилотирани космически полети избра нова група от 18 резервни астронавта, съобщи Радио Китай.

От Управлението за пилотирани космически полети заявиха, че селекцията е направен наскоро от 2500 кандидата. В резервната група за първи път има космически инженери и експерти в областта на полезния товар.

Очаква се подготовката на мисията да стимулира и развитието на програмата за търговски космически полети и международното сътрудничество, каза генералният директор на Управлението Хао Чун на форум за космическите технологии в Ухан. Той добави, че Китай ще обърне внимание и на области като доставката на материали, полезните товари, пускането на микросателити, поддръжката в орбита и космическия туризъм и постепенно ще установи модели за участието на други страни.

Китайската космическа станция се очаква да бъде завършена около 2022 г. Тя ще оперира в нискоземна орбита на височина от 340 км до 450 км за повече от 10 години, оказвайки подкрепа за мащабни научни и технологични експерименти, както и за тестванията на приложения.

Астронавтите ще поемат редица отговорности при изграждането на станцията. Те ще извършат сложни екстравехикуларни задачи и ще работят с механичните ръце, за да завършат инсталацията, тестването, настройката и модернизирането на полезния товар в орбита.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене