В "Барса" плачат от ВАР

Рамос разплака Меси и компания

"Барселона" плаче от реферите и системата ВАР след загубата с 1:3 в дербито с "Реал" (Мадрид). Претенциите на каталунците са за втория гол на кралския клуб, който дойде след пресилена дузпа срещу Серхио Рамос. Капитанът на "Реал" бе леко задържан за фланелката от Клеман Лангле при статично положение, но падането му бе доста театрално и определено не беше реакция от подръпването. Това породи поредните спорове за системата ВАР, която продължава да помага на едни и пречи на други. "Съдиите от ВАР не бяха на нивото на дербито - коментира легендата на "Барселона" Христо Стоичков. - Когато искат, гледат. Когато не искат, не виждат. "Барса" загуби само 3 точки, но иде труден сезон за тима и клуба."
Още по-остър бе треньорът на каталунците Роналд Куман, според когото ВАР редовно ощетява отбора му и толерира "Реал".
"Дузпата беше решаваща, не разбирам ВАР - каза нидерландецът. - Мисля, че ВАР се включва само в ущърб на "Барселона". Такива ситуации се случват постоянно в наказателното поле. В пет мача ВАР нито веднъж не е бил в наша полза. За теб е дузпа, така ли? За мен не е. Това казах на съдията. Дано един ден обяснят как работи ВАР. Защо има ВАР само срещу "Барса"?"
Серхио Рамос, който вкара отсъдената срещу него дузпа, очаквано защити реферите. "Мисля, че всичко е ясно при дузпата - заяви капитанът на "Реал". - Лангле ме задържа и ми попречи да скоча. Критиката към рефера е несправедлива. При 2:1 решихме да не пазим резултата, а да се възползваме от състоянието на съперника, за да вкараме още. Критиките не ни вредят. Продължаваме по пътя си."
Последното Ел Класико ще остане в 118-годишната история на дербито като първото, което се играе без публика. След победата на "Реал" купон по улиците на Мадрид нямаше, а дори играчите празнуваха тихо в съблекалнята.

"Реал" задмина каталунците

"Реал" задмина "Барселона" по победи в голямото дерби на Испания. В официални срещи кралският клуб вече има 97 успеха, докато каталунците са с един по-малко. Още 52 мача между грандовете са завършвали наравно. Най-голямата победа също е в актива на "Реал". През юни 1943 г. "белият балет" разгромява "Барса" с 11:1 в полуфинал за Купата на краля. Най-голямата победа за каталунците е през сезон 1950/1951 г.- 7:2.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене