Мъж посвети песен на Гого Лозанов, който описа брака като страст + две гъски
24 часа онлайн | 25 Октомври 2020 г. | 50 показвания | 0 коментара

Медийният анализатор събра в “Земното щастие” “лайфстайлския си период”

Мъж посвети песен на Гого Лозанов, след като наскоро се запозна с него и издаде книгата му “Земното щастие”. Така Нейко Генчев, собственик на издателство “Фабер”, по нестандандартен начин описа и изпя своите чувства към автора Георги Лозанов, който “...няма да се откаже, защото не знае как се пада и като самолет от хартия се носи в мъглата...”.

В един софийски двор в съботния следобед медийният анализатор събра петдесетина приятели, които добре го познават, за да ги въвлече Гого в своя “лайфстайлски период”.

На дистанция два метра един от друг Греди Асса, Копринка Червенкова, Силвия Лулчева, Иво Хаджимишев, Максим Бехар изслушаха как Христо Гърбов чете особено поучителното есе “Бракът - кому е нужен?”, в което всичко се надгражда над една от басните на Уилям Сароян.

В нея любовникът изяжда всеки път, докато прави любов с невярната съпруга, гъската, донесена от законния мъж. Докато накрая съпругът не се усеща, не набива жена си и започва да носи... две гъски, защото и той, освен любовника, огладнява. Към поуката от баснята “вън от това, че само алкохолът със сигурност е верен на мъжа, би трябвало да е, че за брака гладът е по-важен от секса, верността...”.

Гого Лозанов, когото в предговора към “Земното щастие” политологът Иван Кръстев описва като “автор, който дори когато се преструва, че пише научни книги или романи, всъщност пише дневници”, дава удивително точно описание на четири вида брак.

Бракът разправия. Той обикновено е между интелектуалци, които щом намерят публика, веднага започват да се надприказват - язвително, остроумно, тренирано... Когато обаче отново останат насаме, се чувстват по-близки отвсякога.

Хипарският брак. Домът прилича на бойно поле, можеш да откриеш чорап в тенджерата... Гостите идват без покана... Децата от малки са запознати с особеностите на секса просто защото са негови неволни свидетели. Нудизмът е висша ценност.

Деспотичният брак. Съпругът е военен, директор на предприятие, партиен деятел..., превърнал жена си в своя ординарец, дава ѝ неподлежащи на обсъждане команди, а дори и това не е необходимо, защото тя си знае... гледа на всичко, което имат, като на свое, включително и на съпруга си. Въпросът е той да не го разбере и да се подтисне.

Юпи бракът. Съпрузите са излезли като от кутия, при това облечени в еднакви тонове. Всичко по тях е “табела”, а също и по децата, които изглеждат като създадени с декоративна цел. Когато са вкъщи, предпочитат да обменят информация, като си чатят.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★★
Късмет: ★★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

393  са новодиагностицираните с COVID-19 лица в България през последните 24 часа.  Направените тестове за 24 часа са общо 23 371 . Новозаразените представляват 1,68 % от направените проби. Това показва Националната информационна система.                                                                                                              

Дарилият България с първи олимпийски финал в плуването след 33 г. Йосиф Миладинов не смята да последва примера на няколко свои съотборници в националия и да продължи образованието си и съответно спортния си път в САЩ. Това 18-годишният пловдивчанин декларира при завръщането от игрите в Токио. В японската столица Йосиф влезе във финала на 100 м

- Божидар Ангелов и 5-годишният Ангел бяха в неизвестност от 5 март - Как са се озовали на дъното, тепърва ще се изяснява. Версия: карал пиян по черен път - Трябвало е да отворят прозорците и да опитат да се измъкнат през тях, а не през вратата, която е под напора на водата, казва водолаз Божидар Ангелов от с

Вече десетилетия наред продължава практиката родители в ...
Бившият премиер Силвио Берлускони вече има 13 внучета. Роди ...
Легендата в мотоспорта Валентино Роси получи обяснение в ...
Само една от всяка пета продадена нова кола в Европа е ...
Легендарният английски нападател Гари Линекер ще се ...
Китайският марсоход Джурун започна обиколката на сложния ...
Капитанът на "Манчестър Юнайтед" Хари Магуайър стана ...
След като Комисията за защита на потребителите направи над ...
Виктория и Дейвид Бекъм са семейство вече повече от 20 ...
Големият герой на "Локо" (Пловдив) Илко Пиргов призна, че ...
Българо-италианският диджей Фабрицио Паризи в тандем с The ...
На 19 юли първата партида от автономни таксата бе пусната в ...
"Имах цел на тези олимпийски игри и я постигнах." Това ...
30 юли 2021 г., Токио. Най-титулуваният български спортист ...
Екип учени от института "Макс Планк" в Гьотинген са ...
Комитетът за световното наследство на ЮНЕСКО добави във ...