Мъж посвети песен на Гого Лозанов, който описа брака като страст + две гъски

Георги Лозанов на представянето на книгата си

Медийният анализатор събра в “Земното щастие” “лайфстайлския си период”

Мъж посвети песен на Гого Лозанов, след като наскоро се запозна с него и издаде книгата му “Земното щастие”. Така Нейко Генчев, собственик на издателство “Фабер”, по нестандандартен начин описа и изпя своите чувства към автора Георги Лозанов, който “...няма да се откаже, защото не знае как се пада и като самолет от хартия се носи в мъглата...”.

В един софийски двор в съботния следобед медийният анализатор събра петдесетина приятели, които добре го познават, за да ги въвлече Гого в своя “лайфстайлски период”.

На дистанция два метра един от друг Греди Асса, Копринка Червенкова, Силвия Лулчева, Иво Хаджимишев, Максим Бехар изслушаха как Христо Гърбов чете особено поучителното есе “Бракът - кому е нужен?”, в което всичко се надгражда над една от басните на Уилям Сароян.

В нея любовникът изяжда всеки път, докато прави любов с невярната съпруга, гъската, донесена от законния мъж. Докато накрая съпругът не се усеща, не набива жена си и започва да носи... две гъски, защото и той, освен любовника, огладнява. Към поуката от баснята “вън от това, че само алкохолът със сигурност е верен на мъжа, би трябвало да е, че за брака гладът е по-важен от секса, верността...”.

Гого Лозанов, когото в предговора към “Земното щастие” политологът Иван Кръстев описва като “автор, който дори когато се преструва, че пише научни книги или романи, всъщност пише дневници”, дава удивително точно описание на четири вида брак.

Бракът разправия. Той обикновено е между интелектуалци, които щом намерят публика, веднага започват да се надприказват - язвително, остроумно, тренирано... Когато обаче отново останат насаме, се чувстват по-близки отвсякога.

Хипарският брак. Домът прилича на бойно поле, можеш да откриеш чорап в тенджерата... Гостите идват без покана... Децата от малки са запознати с особеностите на секса просто защото са негови неволни свидетели. Нудизмът е висша ценност.

Деспотичният брак. Съпругът е военен, директор на предприятие, партиен деятел..., превърнал жена си в своя ординарец, дава ѝ неподлежащи на обсъждане команди, а дори и това не е необходимо, защото тя си знае... гледа на всичко, което имат, като на свое, включително и на съпруга си. Въпросът е той да не го разбере и да се подтисне.

Юпи бракът. Съпрузите са излезли като от кутия, при това облечени в еднакви тонове. Всичко по тях е “табела”, а също и по децата, които изглеждат като създадени с декоративна цел. Когато са вкъщи, предпочитат да обменят информация, като си чатят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене