Бойко Борисов болен от COVID-19, засега на домашно лечение

Премиерът Бойко Борисов СНИМКА: Фейсбук/ Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов е заразен с коронавирус. Това обяви той в профила си във фейсбук.

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!", написа Борисов.

Премиерът Борисов бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Той самият обяви, че е болен в петък, а тогава Борисов успокои, че е имал контакт с Нанков за последно 5 дни преди положителния тест на зам.-министъра. Въпреки това министър-председателят се постави сам в изолация. В събота обаче след два отрицателни PCR теста карантината на премиера Борисов бе вдигната от Столичното РЗИ.

Нормално отрицателният тест не отменя карантината, но за важни хора като премиер, президент и работещи на първа линия лекари се прави това изключение, обясни впоследствие шефът на инспекцията д-р Данчо Пенчев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене