Халфът на легендарните "армейци" Георги Илиев-Майкъла: Стойчо или Любо да поемат ЦСКА

Стамен Белчев напуска ЦСКА-София след равенство с "Арда"

Когато от "Армията" си тръгнат победите, след тях си заминава и треньорът. Неписаното правило отново се потвърди и наставникът на ЦСКА-София Стамен Белчев напуска клуба само няколко дни преди гостуването на "Рома" в Лига Европа. Въпросът сега е кой ще поеме отбора?

"Стойчо Младенов или Любослав Пенев трябва да водят ЦСКА - категоричен е Георги Илиев-Майкъла, който е част от легендарния състав на "червените" през 80-те. След това той има и стаж като ръководител на "Българска армия".

Георги Илиев-Майкъла
Георги Илиев-Майкъла

"Ако клубът иска да преследва високи цели в първенството и Европа, Любо или Стойчо са хората, които могат да ни поведат - каза Илиев пред "България Днес". - Пенев не виждам как може да се върне сега. Според мен той напусна, защото не позволяваше да му се бъркат в работата като треньор и това доведе до конфликти. За мен Стамен Белчев също има качества, но когато липсват резултати, този, който определя състава, носи най-голяма отговорност. Можеше и по друг начин да се развие неговата кариера в ЦСКА, но крайното решение е на собственика Гриша Ганчев. Той плаща, той поръчва музиката, а така и трябва да бъде. В отбора сега има добри футболисти, но те трябва да се научат да играят с всички сили във всеки мач. Иначе няма как да печелим победи. Новият треньор, който и да е той, трябва да обърне внимание на защитата, защото в тази зона отборът изпитва затруднения и пуска леки голове."

Любо Пенев
Любо Пенев

Поне засега индикациите от "Армията" са, че няма да се бърза с назначаването на наставник.

Очаква се в мача срещу "Рома" в четвъртък отборът да бъде воден от екип от трима специалисти. Това са Даниел Моралес - Красимир Чомаков - Кирил Динчев, които бяха помощници на освободения Стамен Белчев. Не е изключено те да останат начело и за следващите два мача, а новият треньор да поеме своята работа след паузата за националните отбори. Един от вариантите за наследник на Стамен Белчев е Златомир Загорчич, който имаше успешен период начело на "Славия".

Стойчо Младенов
Стойчо Младенов

"Няма огорчение в мен - коментира пред "Гонг" самият Белчев. - Благодарен съм на ЦСКА, че ми дадоха възможност да работя. Радвам се, че класирах отбора там, където му е мястото - в Европа, след 10 години отсъствие. Пожелавам на следващия треньор да стане шампион на България, успех на ЦСКА!"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене