10 известни къщи с духове, някои се продават (ВИДЕО)

Мистерия, ледено течение, зловещи стъпки, силуети, които се появяват внезапно и изчезват по същия начин, легенди за убийства и мистерии за мъчения. Всичко това са част от характеристиките на къщите, за които се казва, че са обитавани от духове. Истината е, че стените на много от тях пазят дъха на ужаси и мрачни истории.
Ето 10 подобни къщи в САЩ, някои от които се продават. Материалът за тях ни бе предоставен специално от TopTenRealEstateDeals.com.

10
Къщата от филма "Мълчанието на агнетата" е на пазара и исканата сума за нея е 298 500 долара. Намира се в Питсбърг, Пенсилвания, и е с площ от 223 кв. м, спалните са 4, банята е една.

9
Къщата на Лизи Борден във Фол ривър, щата Масачузетс, където американката се мести след убийството на баща и мащехата й, се продава за 890 000 долара. Лизи е обвинена за жестокото престъпление, извършено с брадва през 1892 година в родния й дом, но въпреки многото доказателства така и не е осъдена, а случаят добива огромна популярност. След процеса, вече като богата наследница, Борден се мести във Фол Ривър и заживява сама на площ от 366 кв. м. И до днес обаче се смята, че тя е жестоката убийца.

8
Black Dahlia Murder House е в Лос Анджелис и е сцена на много кино продукции. Неин архитект е Лойд Райт, син на прочутия американски архитект Франк Лойд Райт. В къщата през 1947 година е убита Елизабет Шорт, която се надява на холивудска слава. Тя отива в имота при зъболекаря д-р Къран, на когото предлага да плати със секс за процедурата, защото няма пари. Вместо това той я изнасилва, а после разчленява тялото й.

7
Султанската къща в Ню Орлиънс е строена през 30-те години на XIX век и е най-впечатляващият имот за времето си. Една сутрин обаче пешеходци виждат, че изпод входната врата се стича кръв. Вътре полицията открива избити всички обитатели, които са роднини на турски султан. За убиец се смята самият султан. Сега къщата с 9 бани и 10 спални се продава за 2,65 милиона долара.

6
Целият град Ъптоп в Колорадо се продава за 2 милиона долара. Някога той е бил туристическа дестинация заради минаващата жп линия и заради минната индустрия. Постепенно обаче всичко това замира и въпреки усилията на две сестри от Бостън мястото бива изоставено и сега е град-призрак.

5
Мистериозен лъч създава куп легенди за Boulder House - къща в скалите в Аризона. На феномена се натъква млада двойка, докато строи дома си в скалите. Оказва се, че на един от камъните по време на пролетното и есенното равноденствие винаги се промъква лъч с дължина 15,2 см и осветява част от една стена, като се движи. Мястото е изследвано от различни учени, като една от версиите е, че светлината навигира извънземни кораби. Неотдавна къщата смени собствениците си срещу 4,2 милиона долара.

4
Огромната Magnolia Mansion в Ню Орлиънс с площ 1236 кв. м е на пазара за 3,2 милиона долара и в момента е атракция за външни посетители. Срещу входна такса гостите може да пренощуват в къщата, като им е гарантирана среща с призраци - на камериерка, на брадат мъж и др., както и с вампири. Правят се и партита. С 13-е си стаи обаче лесно може да се превърне във фамилен дом.

3
Thousand Islands Haunted Mansion в градчето Кейп Винсънт в щата Ню Йорк без съмнение притежава очаквания външен вид за замък с духовете. Сградата е построена през 1895-а и не е обитавана от хора от повече от 70 години, но затова пък духове са я припознали за свой дом, гласи местната легенда. Сега се продава за 495 000 долара.

2
Къщата на ужасите на Амитвил е с площ 465 кв. м и през 2017 година бе купена за 605 000 долара. Мрачната й слава води началото си от 1974-а, когато Роналд Дефео посред нощ разстрелва брутално родителите си и четиримата си братя и сестри, докато спят. Години по-късно домът е купен от друго семейство, което обаче бързо го напуска заради паранормалните явления в него.

1
Най-голямата къща с духове е в Линеууд в Пенсилвания и е построена от фамилия Уайдинър. Тя има 110 стаи. Трагедиите обаче никога не оставят семейството - синът и внукът на собственика загиват на кораба на "Титаник", а самият Ей Би Уйдинър умира в имота три години по-късно. Според свидетелства на местни духовете на тримата продължават да се разхождат из огромната къща и да плашат всички. Сега палатът се продава за 16,5 милиона долара, цена, която не е променена от 2015-а насам.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене