Китайска платформа за иновации в изкуствен интелект е привлякла 1,57 млн. разработчици от цял свят

Китайска платформа за иновации в сферата на изкуствения интелект (AI) е привлякла от 1,57 милиона разработчици от страната и чужбина, съобщава Радио Китай

Платформата бе одобрена през 2017 г. от китайското Министерство на науката и технологиите като една от първите отворени за ново поколение иновации в изкуствен интелект и подкрепена от китайския гигант за продукти за гласово разпознаване iFlytek.

Броят на приложенията, свързани с изкуствен интелект, бележи скокообразен ръст в Китай, след като правителството обяви план да превърне до 2030 г. страната в глобален център за иновации в сферата.

Авангардни продукти, базирани на технологията за изкуствен интелект, бяха показани миналата седмица от iFlytek на световна конференция за разработчици, провела се в Хъфей, провинция Анхуей. Те са области като производство, образование, медицинско обслужване и управлението на „умни“ градове.

„Китайските компании са много активни в разработването на технологии и приложения, свързани с изкуствен интелект, и виждаме възможности и перспективи те да отговарят на нуждите на обществото“, коментира Лиу Цинфън, президент на iFlytek. Броят на разработчиците в отворената платформа се е увеличил с 500 000 през миналата година, а досега те са представили над 900 000 приложения, добави той.

„Платформата ще продължи да се разширява и iFlytek ще предостави повече ресурси на глобални разработчици“, добави Лиу Цинфън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене