След "Рома" решават за треньор в ЦСКА

"Арда" взе фатална точка от ЦСКА-София

Мачът на ЦСКА-София срещу "Рома" е от съществено значение за това къде ще бъде търсен нов старши треньор. "Червените" гостуват във втория си мач от груповата фаза на Лига Европа на стадион "Олимпико" в Рим в четвъртък вечер.

Досегашният треньор Стамен Белчев бе освободен след загубата от "Клуж" в същия турнир и равенството с "Арда" (1:1) в Кърджали с мотива слаби резултати.

Източник на "България Днес" от стадиона в столичната Борисова градина довери, че на първо време се правят само проучвателни разговори. Именно изходът от двубоя в четвъртък ще даде посока, откъдето да се търси нов наставник. До тогава, а и в следващия мач с "Царско село" от Първа лига тимът ще бъде воден от досегашните помощници. С избора на нов треньор не се бърза, а вместо това се търси спокойствие в отбора преди важния мач от евротурнирите.

Надеждите са за добър резултат в Рим в четвъртък вечер, и ако това се получи, то е много вероятно следващият наставник да е чужденец. На такъв ще се разчита заради опита и манталитета в Европа. Ако шансовете за достигане на елиминациите останат илюзорни, то силите ще бъдат съсредоточени във вътрешното първенство и купа на страната и е по-вероятно да се търси български специалист.

Вече се завъртя и името на един от евентуалните нови треньори, а именно това на бившия халф на отбора Беноа Кое. Французинът игра един сезон на "Българска армия" през 2005 година, а в момента води третодивизионния "Конкарно". Ръководителите в ЦСКА-София имали и други варианти от Франция, тъй като там родният клуб има добри връзки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене