Легендата на ЦСКА Паро Никодимов: Треньорът трябва да е израснал на "Армията"

Паро Никодимов иска "червено" сърце начело на отбора

Любослав Пенев, Стойчо Младенов, Златомир Загорчич или Миодраг Йешич?

На "Армията" отново се търси треньор, който да върне европейската слава на големия ЦСКА и да се бори с "Лудогорец" за шампионската титла.

"Нужен ни е човек, който е израснал в ЦСКА и е наясно с морала, изискванията и традициите на клуба - коментира пред "България Днес" легендарният наставник на "червените" Аспарух Никодимов. - И Любослав Пенев, и Стойчо Младенов за мен са добър вариант. Най-хубаво би било и двамата да работят заедно в тандем, колкото и трудно да изглежда това в настоящия момент. Но Стойчо и Любо са взискателни, държат на дисциплината, знаят и майчиното мляко на ЦСКА. Имат връзка с феновете и са легенди на отбора. Не се ли върнем към корените и нашия шампионски манталитет, трудно ще имаме успехи."

ЦСКА-София ще се бори докрай в Лига Европа
ЦСКА-София ще се бори докрай в Лига Европа

Самият Никодимов е записал името си със златни букви в историята на "армейците". Паро играе полуфинал за КЕШ като футболист през 1967 г., а като треньор извежда отбора в същата фаза на шампионския турнир през 1982 г.

ЦСКА-София се завърна в груповата фаза на евротурнирите след дълго прекъсване и снощи "червените" гостуваха на "Рома" в мач за Лига Европа. Двубоят завърши след редакционното приключване на броя. Със сигурност "червените" ги очакват трудни битки, ако искат да продължат в елиминациите, след домакинското поражение от "Клуж" в първия мач.

"Има какво да се желае от селекцията в ЦСКА - коментира Паро Никодимов. - Взимат се футболисти, които са били резерви в своите отбори. Нямат игрова подготовка и нужния манталитет. След това голяма част от тях си тръгват и идват нови. Повечето от тях също така и не успяват да се адаптират. Трябва да се излезе от този омагьосан кръг. Когато ЦСКА жънеше успехи в Европа и ставаше шампион в България, едни и същи футболисти играеха дълги години заедно. Бяха сплотени и отборът имаше нужната спойка. Това е, което липсва в момента."

Последните новини от "Армията" са, че французинът Беноа Кое може да поеме отбора. Очаква се скоро новият наставник на "червените" да бъде официално обявен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене