Стефан Данаилов и Невена Коканова оживяват в екранизации на Йовков цяла седмица по БНТ

Невена Коканова в кадър от филма “Вечери в Антимовския хан”
СНИМКА: БНТ

Цяла седмица филми и сериали по творчеството на Йордан Йовков - така обществената телевизия ще отбележи 140-ата годишнина от рождението на талантливия писател.

Заради това на екрана ще оживеят и едни от най-любимите актьори на много поколения, участвали в екранизации по Йовков. Зрителите ще видят великите Стефан Данаилов и Катя Паскалева във филма “Нона”, направен по романа “Чифликът край границата” (БНТ 1 на 14 ноември от 14 часа). Действието се развива в началото на ХХ век в Добруджа и показва трагичната любов между дъщерята на чифликчията Нона и офицера Галчев.

Още едни непрежалими актьори - Невена Коканова и Георги Георгиев - Гец, ще оживеят в друг филм, базиран на творчеството на Йовков. Те са в главните роли във двусерийния “Вечери в Антимовския хан” (БНТ 4 на 14 и 15 ноември от 11 ч).

Шестсерийният “На границата” (БНТ 2 от 9 до 16 ноември от 16 ч) ще покаже съдбата на 17-годишно момче, което расте в дом за изоставени деца. То случайно открива писмата на Йордан Йовков от времето, когато е бил мобилизиран в Беломорска Тракия. С роли в сериала са Димо Алексиев, Валентин Танев, Николай Урумов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене