Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, записа песен (Видео)

Мафалда
СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ПЕВИЦАТА

Парчето е на испански език и младата певица създава текста му на път за Лос Анджелис

Княгиня Мафалда, дъщерята на княз Кирил Преславски и испанката Росарио Надал и внучка на Симеон Сакскобургготски, записа нова песен по време на пандемията. Тя се казва “Кажи довиждане” (в превод от испански Decir Adios). Парчето е в типичния стил на младата певица - по-бавно и емоционално, или в т. нар. черен поп. Това е и първото ѝ изпълнение, което е на испански език. Досегашните песни на Мафалда са на английски.

Княгинята не беше пускала ново изпълнение от около година и това едва ли е случайност. Тя е казвала в свои интервюта, че музиката ѝ е отражение на това, което чувства и вижда около себе си - на младото поколение, от което тя е част. Изолацията и цялата промяна, която донесе COVID-19, няма как да не ѝ се отразят. 

Симеон Сакскобургготски
СНИМКА: АРХИВ
Симеон Сакскобургготски СНИМКА: АРХИВ

Всъщност младата певица е автор на текста на песента. Пише го в началото на годината, докато лети със самолет от Мадрид до Лос Анджелис. За него ѝ помагат композиторите Карола Росас и Бека Нови.

“Тази песен е за дистанцирането с течение на времето, за затрудненията при сблъсъка с раздяла и приемането ѝ. Връзките може да не се окажат такива, каквито сме си мислели в началото. Става въпрос за смелостта да се сбогуваме”, разказва Мафалда пред списание Kluid.

Видеото, което е в официалния ютюб профил на княгинята, не е официално. То включва кадри на Мафалда, които са фокусирани над черти на лицето ѝ.

Тя се занимава професионално с музика от много време. Учила е и в колежа “Бъркли” - Бостънския музикален университет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене