Миа Сантова стана кореспондент на Нова тв във Виена

Миа Сантова

Миа Сантова стана кореспондент на Нова тв във Виена, съобщиха от медията. Журналистката, която от доста време живее там, ще отразява актуалните новини от австрийската столица.

Дълги години Сантова бе сред най-популярните лица в българския ефир. Нейната кариера започва именно от Нова тв, където още като студентка по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски" става част от новинарския екип там.

"Нова" е моето семейство и се радвам, че отново съм част от екипа на телевизията. В тези напрегнати времена България е част от Европа и света повече от всякога. Затова съм щастлива, че ще мога да информирам зрителите на "Нова" за всичко, което се случва тук и което влияе на живота ни", казва Миa Сантова.

Като международен редактор в новините на Нова тв тя отразява значими световни събития, както и културния живот в столицата. По-късно води новините, а след време става главен редактор на "Новини и актуални предавания" в тв "Диема". Води и сутрешното публицистично предаване в ТВ7 – „Уикенд с Миа Сантова“. Част от кариерата ѝ преминава в женското списание Madame Figaro, където оглавява екипа на българското издание.

Миа Сантова има специализации по журналистика от BBC London, фондация Reuters и New York TV.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене