Екип от Европейския съюз за радио и телевизия идва за записа на нашата песен за Евровизия

На Евровизия догодина ще участват представители на 41 държави.

Всички участници на Евровизия ще трябва да запишат предварително изпълненията си за конкурса. Заради пандемията тазгодишното му издание така и не се състоя, а с новото правило Европейският съюз за радио и телевизия иска да гарантира провеждането му догодина.

Изпълненията на представителите на различните държави ще бъдат заснети в телевизионни студиа в собствената им страна. Основно изискване е кадрите да бъдат предадени без монтаж и корекции на гласа - точно както би изглеждало на сцената на Евровизия.

Всички певци ще разполагат с 60 минути, в които да заснемат представянето си на живо. За да е направено всичко коректно, представители от Европейския съюз за радио и телевизия ще присъстват на записа на певците.

Предварителните изпълнения ще бъдат използвани, в случай че участниците са възпрепятствани и не могат да присъстват на конкурса, както и ако бъдат поставени под карантина в някои от дните на репетиции в Нидерландия, където ще е Евровизия 2021 г.

“По този начин ще избегнем ситуацията с отмяна на конкурса, на която станахме свидетели тази година. Радвам се, че организаторите предприеха този ход, чрез който ще гарантират нашето здраве и участие. С екипа ми ще направим всичко възможно, за да се доближим максимално до представянето, което планираме за Ротердам”, каза Виктория Георгиева. Тя ще представи България в конкурса.

Евровизия ще се проведе в Ротердам, Нидерландия, на 18, 20 и 22 май и ще бъде излъчвана пряко по БНТ 1 от 22 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене