Орбитата на "Хаябуса-2" ще бъде коригирана в посока Австралия на 26 ноември (Видео)
24 часа онлайн | 25 Ноември 2020 г. | 19 показвания | 0 коментара

На 26 ноември японските специалисти ще коригират орбитата на космическата сонда "Хаябуса-2" по посока Австралия, където от нея ще бъде спусната капсула със събрани образци от астероида Рюгу, предаде ТАСС.

Агенцията цитира съобщение на японското космическо ведомство ДЖАКСА.

Операцията ще бъде осъществена на няколко етапа. При първия градусът на полета ще бъде изменен с 95 процента от необходимото, а след час с още 5 процента. След това специалистите от ДЖАКСА ще проверят доколко успешни са се оказали действията им.

Капсулата със събраните материали ще се отдели от сондата на 5 декември на разстояние 220 хиляди километра от земната повърхност, обясни БТА. На Земята тя ще пристигне след 12 часа и ще се приземи на територията на щата Южна Австралия в нощта на 6 декември. Сондата ще трябва да направи снимки на падащата капсула.

Самият апарат няма да завърши задачата си, след като достави на Земята своя ценен товар с материал от астероида Рюгу. Следва продължение на мисията, при което "Хаябуса-2" ще изучи малкия астероид 1998 KY26. Достигането до него ще отнеме 10 години. Не е изключено да бъдат получени снимки от неговата повърхност и по него да бъде изстрелян резервния механизъм на сондата за изучаването му.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Борисов: След това ще отидем и на VIII блок “След седми ще отидем и на осми реактор, това ще бъде пилотно, да видим как ще върви. Но мисля, че с този доклад, който приемаме днес, това ще е добра стратегия, защото в него има и стъпки, които бързо трябва да се направят”. Това заяви премиерът Бойко Борисов

Говорителят на ЦИК с аргументи против дистанционния вот, има риск В Швейцария прекратиха опитите да се гласува по интернет, припомня политологът Гласуването по пощата, ако се вземат предвид реалностите у нас, може да доведе до предварително попълнени бюлетини, които да се изпращат срещу “справедлива пазарна цена”

Кратки видеа загатват за криминалния сериал, в който актьорът ще е в главна роля Криминолози, облечени в защитни облекла, прибират стъклена чаша в плик - улика за току-що извършеното престъпление. “Това е един от най-опасните рецидивисти, които съм виждал”, казва познат глас. Всичко това са кадри от няколко много кратки клипа

Европейското първенство в зала е основната цел през зимата ...
Халфът Мартин Райнов е големият отличник в "Левски" след ...
Димитър Ковачев-Фънки посреща рождения си ден днес само със ...
Екстремно ниските температури през изминалия уикенд не ...
Проф. Стоян Братоев продължава да работи за разширението на ...
Талантливият певец реши да пробва ново хоби и отиде на ...
През 2021 година отново ще има много супер автомобили, ...
София е единствената столица в Европейския съюз без ...
Песен на Поли Генова се завъртя сред хитовете на MTV. Още с ...
На 4 февруари вдъхновяващата цигулка на Светлин Русев и ...
Пъклен план за измама на съпругата на Тайгър Уудс - Ерин ...
Биолози откриха най-дългият известен геном в животинския ...
Собственикът на "Левски" Наско Сираков прекарва днешния си ...
Усмихнато куче самоед Каспър и намусеният котарак Ромео ...
Суперзвездата Лионел Меси ще изгори за 4 мача. Той получи ...
Южнокорейският режисьор Пон Джун-хо, чийто филм "Паразит" ...