Най-важното за Николина Ангелкова е семейството

Николина Ангелкова с дъщеря си

Николина Ангелкова е народен представител от ГЕРБ и бивш министър на туризма.

Ето какво я радва и кои са 7-те ѝ любими неща, когато е извън прожекторите на политическата сцена. 

1Семейството. То е най-важно за нея. Всяка свободна минута е посветена на дъщеря ѝ Далия. Където и да е била по света, бърза да се прибере да види усмивката ѝ, да играят заедно, да ѝ пожелае лека нощ. Тази година Далия е горда първокласничка и завидно добре съчетава заниманията с куклите Барби и Рапунцел с математиката и буквите вече и в електронна среда. 

Семейството е най-важно за Ангелкова.
Семейството е най-важно за Ангелкова.
 
Тази година Далия, дъщерята на Ангелкова, е първокласничка
Тази година Далия, дъщерята на Ангелкова, е първокласничка

30 ноември - рожденият ден на Ангелкова, беше първият, в който госпожицата делово съчетаваше “хоум офиса” си с любимата учителка и класа с ангажиментите по поднасяне на тортата. 

Всяка свободна минута Ангелкова прекарва с дъщеря си.
Всяка свободна минута Ангелкова прекарва с дъщеря си.

Ангелкова има две сестри, три племеннички и един племенник, които заедно с родителите ѝ са много важни за нея. Преди пандемията четирите семейства са заедно на всеки празник и в импровизираната детска градина и менажерия (картината завършват едно вече примирило се да е в кукленска количка куче на сестра ѝ, а отскоро и снежнобелия ангорски заек на Далия с опасен вкус към орхидеи и кабели). Изживявали шумни, но чудесни мигове на смях и игри. Привидно най-стабилни в ситуацията изглеждат татковците - съпругът на Ангелкова Христо и зетьовете ѝ, но пък намесата им в екстремна ситуация е винаги навременна.  

2. Спортът - много е важен за бившата министърка на туризма. “Чрез спорта се боря със стреса и тренирам концентрацията си”. Тя обича дългите разходки сред природата, фитнеса, влюбена е в баскетбола, дълги години е играла народни танци. В сегашната ситуация Николина Ангелкова тренира почти всеки ден за тонус в домашни условия.

3. Пътуването и туризмът: впрочем туризмът за нея е кауза и хората, които я познават, знаят, че тя изобщо не се влияе от служебната си позицията в момента. Убедена е, че общуването и опознаването на различни култури са най-естественият начин за създаване на близост и уважение между различните хора. Има си свое любимо място на Южното Черноморие, което със своя стил, красота и качества успешно конкурира много световни дестинации. За нея пътуването обикновено не е почивка - свързано е с работа и трупане на опит в различни сфери. Тя не веднъж и два пъти е пренасяла  добри практики от различни европейски държави в България. Контактите ѝ с лидери и представители на световните и европейските институции отдавна не са единствено служебни. Пролича си и на рождения ѝ ден, когато телефонът ѝ не спря да изпраща поздрави и през нощта не само заради часовата разлика.

4. Обича много книгите. Чете непрекъснато на различни езици и няма да се умори да казва колко е важно да се чете, а не само да се сърфира в интернет. Много са “нейните” книги - повечето в областта на политиката, икономиката и управлението, но разбира се и произведения на художествената литература.

5. Едни от любимите предмети на Ангелкова са малка статуя от древния град Петра, подарена ѝ лично от йорданската принцеса Дана Фирас и картина от бившия генерален секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай, която получила на 30 ноември 2016 г. И Принцеса Дана, и Талеб, както Ангелкова го нарича, са нейни изключително близки приятели и редовно обсъждат теми от световната икономика и туризъм. Принцесата гостува на Николина Ангелкова в България миналата година и бе очарована от природата и културата ни. 

6. Икона нa свети Николай Чудотворец - разбира се, стои на видно място в дома ѝ. Николина Ангелкова и семейството ѝ ще почетат светеца на имения ѝ ден и ще си пожелаят здраве. Света Богородица с Младенеца, свети Мина са само част от многото икони, които пазят християнския дух в тяхната къща. 

7. Николина Ангелкова само загатва за една гривна - специална за нея, защото е от любим човек, на когото тя изключително много държи. Въпреки че не пожела да ни я покаже, този подарък има дълбока емоционална стойност за нея и вярва, че ѝ носи щастие.                                             

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене