Гимназист от Велико Търново пусна сайт за безплатни лекарски консултации

Боян Апостолов

Със сайт за безплатни лекарски консулации онлайн десетокласник от училище "Емилиян Станев" във Велико Търново стана областен победител в IV Национален конкурс за STEM науки в България „Кой е SUPER STEM в твоето училище?“. С проекта "Онлайн Доктор Система" Боян Апостолов отвял конкуренцията в своята възрастова група в областта "Технологии", оповестиха на фейсбук страницата на най-голямото училище във Великотърновско.

Онлайн платформата обаче далеч надхвърля регионалния признак. Тя съдържа имената на лекари от цялата страна. Тийнеджърът включил всички специалисти, за които успял да открие данни в интернет. Използвал и вече съществуващ сайт за онлайн прегледи, признава ученикът в паралелката по информатика и защита на личните данни.

След регистрация в платформата всеки, нуждаещ се от лекарска помощ, може да си избере специалист и да си запази час. Лекарят получава имейл, че има час, и може да потвърди, че ще направи консултацията, или да отхвърли часа. Пациентът получава информация за решението на лекаря и ако специалистът е приел да направи онлайн консултацията, той изпраща предписанията си в имейл", обяснява пред в."Борба" Боян.

В помощ на хората без ясна диагноза пък има общ чат, където срещу описване на симптомите, може да се получи отговор от медицинско лице в реално време.

Сайтът вече се радва на оживен трафик и дори се наложило момчето да разшири информационната си система, за да може да го поеме.

Търновският отличник е категоричен, че иска да се занимава със софтуерно инженерство и дори вече има диплома от Софтуерния университет на друг успял в IT сферата търновец -Светлин Наков.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене