"Юнайтед" на върха след 8 години

Погба изигра един от най-силните си мачове за "Юнайтед"

"Манчестър Юнайтед" отново е на върха на Висшата лига след осем години! "Червените дяволи" спечелиха с 1:0 гостуването си на "Бърнли" и имат три точки преднина пред шампионите от "Ливърпул". Двата тима се изправят един срещу друг в неделя в директна битка за първото място на "Анфийлд". При победа тимът на Юрген Клоп ще си върне лидерската позиция заради далеч по-добрата си голова разлика. Възелът още повече се заплита, тъй като "Манчестър Сити" има два мача по-малко, като в момента изостава на 7 точки от "Юнайтед" и на 4 от "Ливърпул".

За последно "червените дяволи" бяха лидери в класирането през януари в сезон 2012/2013 под ръководството на великия сър Алекс Фъргюсън. Именно тогава "Юнайтед" спечели последната си шампионска титла, след която започна голямото падение на гранда.
"Позицията ни е перфектна - коментира мениджърът Оле Гунар

Оле Гунар Солскяер
Оле Гунар Солскяер
Солскяер след победата над "Бърнли". - Разбира се, в следващия мач срещаме шампионите, а те играят много силно в последните три години и половина. Няма да бъде лесно, но ние ще бъдем готови. Може би няма по-добър момент да срещнем "Ливърпул". В добра форма сме и искаме да продължаваме да побеждаваме, а това е много важно. Момчетата са жадни за успехи и това е нов тест за тях. Тест за характера и качествата им." Голямото английско дерби е в неделя от 18,30 часа.
Големият герой за "Юнайтед" срещу "Бърнли" бе Пол Погба. Французинът отбеляза единствения гол в мача в 71-вата минута минута и бе сред най-добрите на терена. Погба бе разсипван от критики в последните години, но през този сезон демонстрира класата си и най-накрая се превръща в основен играч за "червените дяволи".
"Погба заби страхотен гол, показа великолепен стил - похвали го Солскяер. - Той игра много силно днес. Щеше да е по-лесно, ако бяхме отбелязали и втори път, но ние не търсим лесни пътища. Трябва да вярваме в себе си."



ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене