Силвия Лулчева изкушена да продаде мъжа си

Кирил Ефремов и Силвия Лулчева в пиесата “Искам вашия мъж” от руския драматург Михаил Задорнов - премиерна на сцената на Сатиричния театър

СНИМКА: ЕЛЕНА СПАСОВА

Актрисата играе в първата премиера на Сатиричния театър за този сезон въпреки пандемията

“Госпожо, искам вашия мъж”, казва едно младо момиче на дама на средна възраст и ѝ предлага куфар с пари.

С тази необичайна ситуация започва “Искам вашия мъж” от руския драматург Михаил Задорнов, режисирана от Владлен Александров - първата премиерна пиеса за новата 2021 г. в Сатиричния театър. В ролята на съпруга - обект на сделката, е Кирил Ефремов. За него наддават Рада Кайрякова (едно от най-новите млади попълнения на театъра) и Елена - в ролята на съпругата е Силвия Лулчева.

За радост на екипа, задължителните 30% места от салона за премиерата днес бяха отдавна продадени до едно, така е и за следващото представление на 27.1. (Играе се още на 13 и 27 февруари.) “Канѝ ни, че подивяхме”, казвали приятелки на Силвия Лулчева, а тя е убедена, че сега е нужна не само ваксина срещу коронавируса, но и лечение с доза остра сатира. Постановката се родила доста мъчително, няколко пъти прекъсвали репетициите поради заболяване на колеги, започвали отначало, преповтаряли текста. “Спасихте ни от битов алкохолизъм”, казвали приятели на Кирил Ефремов.

Тази вечер играят при пълна (според норматива) зала пред хора, изпитващи “панически глад от липсата на изкуство”, според думите на Лулчева.

Актрисата е възпитаничка на първия випуск студенти на проф. Стефан Данаилов. Беше председател на журито, което връчи първите стипендии на студенти на името на Мастъра. Сега има участие в още 4 постановки на Сатирата: Тя в “Тя и той” от Жан-Пиер Мартинез, Силвия в “#Мъжът ми е виновен” от Лиза Шопова, мисис Ърлин във “Ветрилото на лейди Уиндърмиър” от Оскар Уайлд, Марина в “Провинциални анекдоти” от Александър Вампилов. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене