И руски олигарси не успяха да спасят Spyker от фалит

Компанията за производство на спортни коли - Spyker, собственост на Виктор Мюлер, подаде молба за несъстоятелност, след като не получи пари от руските бизнесмени Борис Ротенберг и неговия бизнес партньор Михаил Песи, твърди тв RTL.

От Spyker са подали искане за фалит, защото не могат да обслужват своите дългове. Управителят на холандската компания Вилем Ян Ван Андел предупреди Мюлер за предстоящия фалит миналата есен, но обеща скоро да намери изход. В резултат на това Мюлер получи подкрепата на руския олигарх Борис Ротенберг и неговия партньор Михаил Песис, които обещаха да инвестират в Spyker.


Финансовата и техническа подкрепа от контролираните от Русия BR Engineering, SMP Racing и Milan Morady би трябвало да позволи на Spyker да възобнови производството на суперавтомобили и да се върне в автомобилния спорт. По неизвестни причини обаче холандската марка никога не е получавала финансиране от руски олигарси. Източници, запознати със ситуацията, казват, че двете страни не са могли да се споразумеят за условията на сделката. Въпреки това Мюлер вярва, че е рано да се сложи край на Spyker.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене