Световните конспирации - има ли план за контролиран хаос

Нови заглавия на издателство "Труд"

- Заставайки директно срещу чудовищна конспирация, хората стават неспособни да повярват, че тя съществува, казва проф. инж. Йордан Начев

- Кони Глин и нейните герои от поредицата “Хрониките на Роузууд” превземат Япония

Автор на “Световната конспирация - мит или реалност”, е Йордан Начев (Книгоздателска къща “Труд”) - добре познат от поредица “Строго секретно”. Представя исторически преглед на конспиративните общества - като “Комитет 300”, “Орден на илюминатите”, “Череп и кости”, “Римски клуб”, “Чатъм Хаус”, “Билдерберг” и много други.

Каква е ролята им в световната политика? Намесват ли се при вземането на важните решения? Диктуват ли световния ред? Йордан Начев обобщава: “Понятието “световна конспирация” има една особеност, която донякъде може да се сравни с проблематиката по неидентифицираните летящи обекти или с присъствието на извънземни цивилизации. Подобни твърдения са трудни за възприемане от масите поради невъзможността да бъдат обяснени или се отхвърлят от здравия разум, който отказва да ги приеме. В този аспект следва да се разбират и думите на бившия директор на ФБР Едгар Хувър, който се изказва за проекта “Нов световен ред” като рожба на световна конспиративна дейност по следния начин: “Заставайки директно срещу чудовищна конспирация, хората стават неспособни да повярват, че тя съществува”.”

Авторът изказва тезата, че действащият модел на глобализация е създател на благоприятни условия да се реализира изразената от бившия държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс американска външнополитическа доктрина за “перспективен контролиран хаос”. Може да се допусне, че глобализирайки хаоса, определени среди очакват глобализиране на общественото недоволство от съществуващите световни порядки и приемане на идеята за глобализация на световното управление, което ще гарантира световния ред.

Използвайки многобройни източници по темата, Начев предоставя читателят сам да намери отговор доколко такава световна конспирация действително е възможна и могат ли много от събитията в света да се обяснят с прикрити действия на сили, които притежават огромна финансова и политическа власт, използвайки я от позициите на “дълбоката държава”.

Проф. инж. Йордан Начев е дългогодишен ръководител на Центъра за разузнавателна подготовка на състава в Националната разузнавателна служба (сега Държавна агенция разузнаване). Има богат професионален и дипломатически опит. Той е доктор на икономическите науки и доктор по психология.

Любовни стрели в

хроники за принцеса

Кони Глин и нейните герои от поредицата “Хрониките на Роузууд” превземат Япония в третата книга “Изгубената принцеса” (поредица на КК “Труд”). Когато са разкрити отдавна погребаните тайни, животът на героините Лоти, Ели и Джейми няма да бъде същият. Любовните стрели между героите са все по-близо до сърцата им, а мистериозна мотоциклетистка ще им се притече на помощ. Принцесата на youtube.com - така наричат Кони Глин. Има повече от 950  000 последователи на канала си и над 86 милиона гледания. Ако сте фенове на “Дневниците на принцесата”, ако магиите на Хари Потър и неговите приятели ви очароват, то значи ще ви хареса и поредицата на Кони Глин “Хрониките на Роузууд”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене