"Таймс": Олимпиадата ще бъде отменена

Президентът на МОК Томас Бах

Японското правителство е стигнало до заключението, че олимпийските игри в Токио трябва да бъдат отменени заради пандемията от коронавирус, пише в. "Таймс". Британското издание се позовава на неназован високопоставен член на управляващата коалиция. Фокусът на правителството сега е да осигури за Токио домакинство за олимпиадата през 2032.

Япония бе засегната по-слабо от пандемията в сравнение с други развити икономики. Инфекциите се увеличиха в последно време. Това принуди властите да затворят границите за чужденци, които не живеят в страната, както и да обявят извънредно положение в Токио и други големи градове.
Организаторите и японското правителство обещаваха игрите, които вече бяха отложени с една година, да започнат на 23 юли. Наскоро президентът на МОК Томас Бах заяви, че не съществува резервен план за провеждането на игрите освен столицата на Япония.
"Към момента няма причина да смятаме, че олимпийските игри в Токио няма да започнат на 23 юли, каза Бах пред "Киодо нюз". - Затова нямаме план Б."
Изказването на Бах дойде преди новината на "Таймс" за плановете на Япония да отмени игрите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене