ЦСКА се хвърля за Ганчев в Разград

ЦСКА има златен шанс да измести "Лудогорец" от върха

Футболистите на ЦСКА се хвърлят за победа срещу "Лудогорец" за своя шеф Гриша Ганчев. Бизнесменът обяви оттегляне от клуба, но победа срещу големия съперник е твърде вероятно да промени плановете. При успех в Разград в събота ЦСКА ще излезе на първо място в класирането и ще има всички шансове най-накрая да вдигне така бленуваната титла. Загуба от "Лудогорец" ще остави тимът на Бруно Акрапович на 6 точки от върха и неминуемо ще доведе до нови катаклизми в "червения" клуб.

Треньорът Акрапович прави всичко възможно в последните дни да държи отбора концентриран, въпреки проблемите извън терена. Босненецът е известен като много силен мотиватор и опитва да надъха максимално отбора за победа в Разград. Акрапович призна, че се надява с играта си футболистите на ЦСКА да накарат Ганчев да размисли за оттеглянето си. Напускането на боса вече далеч не е толкова сигурно, но резултатът в мача срещу "Лудогорец" ще бъде изключително важен за крайното решение на собственика.

"Надявам се господин Ганчев да остане - каза Бруно наскоро. - Ние искаме с нашите действия на терена да даваме позитивизъм и да показваме, че не може нищо да ни повлияе."

Въпреки проблемите извън терена футболостити ще получат солидни премии за победа в Разград. Според някои слухове става въпрос за по 10 000 лева на човек.

Ганчев все още не е решил окончателно дали си тръгва
Ганчев все още не е решил окончателно дали си тръгва

Поне до лятото свиване на бюджета няма да има и играчите могат да са спокойни във финансово отношение. Капитанът Петър Занев също смята, че с победи отборът може да накара Ганчев да промени решението си.

"Неприятни са тези неща, имаме три месеца и ще направим всичко възможно да станем шампиони - каза Занев след мача с "Черно море". - За нас самите, за клуба, за феновете, за господин Ганчев. За нас неговото решение бе изненада, но с играта си ще се опитаме да го накараме да остане."

Същевременно ЦСКА е близо до привлането на нов защитник, който да замени трансферирания в "Болоня" Валентин Антов. Това е нидерландеца Мено Кох от белгийския "Ойпен". Според местни медии двата клуба вече са постигнали договорка, като "червените" ще платят трансферна сума. 26-годишният Кох е висок 195 сантиметра и в продължение на четири години е част от нидерланския гранд ПСВ. Там записва 90 мача за втория тим и два за първия. Играл е още за "Утрехт" и НАК (Бреда), откъдето преминава в "Ойпен" през лятото на 2019 г. В момента ЦСКА разполага само с трима централни бранители в лицето на Петър Занев, Юрген Матей и Пламен Гълъбов. В схемата на Акрапович всички те са на терена, а на резервната скамейка няма алтернатива за поста.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви

Напишете дума/думи за търсене