Диего Симеоне се закани на "Челси": Нищо не е свършило!

"Атлетико" ще търси победата в реванша срещу "Челси", увери Симеоне

"Атлетико" (Мадрид) не се предава! "Дюшекчиите" вярват, че шансовете им за класирате на четвъртфинал в Шампионската лига са живи, въпреки поражението с 0:1 от "Челси" в Испания. Водачът в Ла Лига ще гони обрат в Лондон, който да го изпрати в следващата фаза. Треньорът на "Атлетико" Диего Симеоне изрази увереност преди срещата реванш между двата тима, която ще се изиграе на 17 март. Аржентинският специалистт предупреди "Челси", че все още нищо не е приключило.

"Още след мача казах, че играхме слабо и заслужавахме да загубим - признава Чоло. - Но това не означава, че сме се предали. Ние трябва да имаме повече самочувствие, защото сме първи в Испания. В Европа сме длъжни да показваме повече увереност. Ще отидем в Лондон с единствената мисъл за победа и отстраняване на противника.

Те са страхотен клуб, но "Атлетико" също е жаден за слава и ще опитаме да се поздравим с крайния успех. Не мога да не бъда доволен от своите футболисти. Когато водиш в силно първенство като испанското и мечтаеш за титла, едно допуснато поражение със сигурност няма да ни събори. Ще анализираме ситуацията. В Англия просто трябва да бележим голове."

През миналия сезон в Шампионската лига "Атлетико" детронира "Ливърпул" и надеждите на Симеоне са, че отборът му има силите да пречупи и "Челси".

"Манчестър Сити", друг представител на Албиона в турнира на богатите, взе очакван успех срещу "Борусия" (Мьохенгладбах) с 2:0. Въпреки това мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола се изказа критично за своя отбор. "Успяхме да създадем положение един на един срещу вратаря, но пропуснахме - коментира Гуардиола. - Държа да бъдем далеч по-ефективни в тази част от играта. Това е нещо, което трябва да подобрим. Но като цяло мачът бе добър. Контролирахме го и допуснахме положение пред нашата врата едва в края." Треньорът на германците Флориан Нойхаус заяви, че нищо в мача не го е изненадало. Той обясни, че е очаквал съперникът да доминира в притежанието на топката. "Манчестър Сити" е отбор, който обича да контролира играта - анализира Нойхаус - Така че ни се наложи да навъртим много сериозен километраж. Ние имахме нашите шансове да ги ударим тук и там, но не ги използвахме. Ясно е, че ще имаме ограничени възможности, така че трябва да бъдем по-смели в реванша."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене