Как дa изберем прахосмукачка за малък апартамент
Хай клуб | 13 Април 2021 г. | 80 показвания | 0 коментара

Грижата за чистотата на жилището е сред най-важните неща в ежедневието ни. Не е достатъчно обаче само вниманието. Имаме нужда и от добри помощници. За щастие в търговската мрежa се предлагат редица уреди, които могат да се включат в тази мисия. Сред тях е и богатият асортимент от прахосмукачки. На практика това устройство е задължително, особено когато жилището Ви изисква повече внимание, имате домашни любимци или малки деца, след които често остават забележими следи.

Как да изберете най-добрата прахосмукачка, ако апартаментът, в който живеете, е с относително малък размер? Това може би на теория изглежда лесна задача, но на практика невинаги е така.

Размер и дизайн на прахосмукачката

Звучи доста логично да изберете по-малък размер прахосмукачка, ако жилището Ви е с по-компактни размери. Това е така, тъй като уред с по-обемисто тяло трудно би намерил своето място в апартамента, без да се налага да го прескачате или да Ви тормози визуално, стърчейки от някой ъгъл на дома. Ето защо компактността е сред важните моменти при избора на прахосмукачка за вкъщи.

Дизайнът също е от значение, тъй като в някои случаи малка по размер машина може да има дизайн, който затруднява съхранението й. Стремете съм към по-разумни форми в дизайна – такива, които ще улеснят поставянето на уреда в по-тесни пространства или между други предмети и уреди. Вертикалните прахосмукачки често са добра идея, тъй като могат да стоят изправени, без да Ви пречат.

Мощност на прахосмукачката

Както казахме, размерът е важен, когато уредът ще бъде използван за малък апартамент. Освен това не трябва да пренебрегвате и мощността като основен фактор за функционирането му. Ето защо е добре да се ориентирате към компактен модел, който задължително притежава и достатъчно добра всмукателна мощност. От нея зависят успешната работа и бързото почистване на жилището Ви. Ето защо, ако живеете в малък апартамент, е по-добре да обърнете внимание точно на тези две качества на устройството, тъй като те ще бъдат водещи и занапред.

Прахосмукачки роботи

Роботизацията е може би най-популярната новост в света на почистващите уреди. Казано накратко, съвременните устройства са изключително компактни и ефективни и могат да бъдат съхранявани на почти всяко място – перфектно решение за малък апартамент, в който пространствата позволяват на този уред да разгърне потенциала си. Допълнително удобство е и възможността за настройка на работа. С нейна помощ можете да зададете на машината инструкции да се задейства тогава, когато не сте у дома и няма да си пречите взаимно.

Ниво на шума при работа

Това също е важен момент при избора на прахосмукачка за малък апартамент. В крайна сметка, макар и да инвестирате само няколко минути дневно в почистването на своето компактно жилище, силният шум би бил неудобство не само за Вас, но и за съседите. Ето защо, преди да се насочите към покупка, се консултирайте със специалист, който да уточни колко всъщност е шумен уредът, според децибелите, описани на опаковката. Счита се, че прахосмукачки, чийто шум е изчислен между 70 и 80 децибела (dB), са разумен избор за по-малки помещения.

Към какъвто и избор да се насочите, когато избирате прахосмукачка за малък апартамент, важно е да обърнете внимание най-вече на първите две характеристики – размер и всмукателна мощност на устройството.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Менторът ѝ Мика към българката: Ти нямаш граници, може да правиш всичко на сцената, само на 16 години си Едно 16-годишно момиче от Сандански с дълга черна коса и огромен талант бърза да хване влака за Рим от Милано. Не бива да го изпуска в никакъв случай - предстои ѝ да участва в първите кръгове на италианския “Х Фактор”

Засега консенсусът е само какво да махнем - клинични пътеки, делегирани бюджети. Трудното ще дойде, като започнат да търсят работещи решения Има много въпросителни около проектобюджета на служебния кабинет За енергийните цени е важно не толкова регулация, а механизъм за помощ за по-бедните - Постигнаха ли съгласие партньорите по всички важни теми

Към момента в България няма засечен случай на Омикрон, но във всеки момент очакваме да попаднем на положителна проба. Това заяви пред БНТ директорът на Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести доц. Иван Иванов. Той допълни, че наскоро щамът е открит в съседна Гърция

Българският селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев ...
Морунажи и скобари са най-често улавяните риби по река ...
Според проучване, публикувано от британската агенция ...
Ако държавата се е провалила, това е провал на ...
За да продължи да играе любимата на много китайци игра ...
Астероид с диаметър 330 м - колкото е висока Айфеловата ...
Победа над ЦСКА-София насред стадион "Българска армия" ...
В статия от 30 ноември в „Ню Йорк таймс“ се посочва, че е ...
Лабораторен анализ на лекарство с моноклонални антитела на ...
Половинметров бронзов свещник (канделабър) с елени е ...
"Не съм глупак. Знам, че "Златната топка" вече не се връчва ...
На лов за стоки се впусна Митко Павлов. Водещият явно се е ...
Скромна е жената на шефа на Сатиричния театър Калин ...
Поне още пет клуба от Серия "А" вече са разследвани от ...
Неизлечима болест, психически проблеми или неуспешна ...
Продуцентът Евтим Милошев, вдъхновен от д-р Фауст, вече ...